Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проблемите в градусите увеличават болните с астма и сенна хрема

Изследователи от Харвардския университет и Министерството на селското стопанство в САЩ открили, че повишаването нивото на въглеродния двуокис заради изгарянията на въглища  и нефта води до появяване на свръхактивни растения. А бурният растеж на амброзията например води до нарастване на заболяемостта от сенна хрема.

Нарастването на концентрацията на въглероден двуокис, предизвикано от индустриализацията, доведе до увеличаване на количеството прашец от амброзия. Затова вече всеки сезон, всяка следваща година цъфтенето изглежда по-страшно от предишната и продължава по-дълго. Бронхиалната астма също показва тенденцият към нарастване на заболяемостта и пак във връзка с повишаването на температурите, както и със съдържанието на приземния озон.

Затоплянето води и до нарастване на смъртността. Едно от доказателствата за тива са свръхвисоките температури през 2003 г. Тогава аномалната горещина погуби повече от 52 000 жители на Европа. Такива покачвания на температурата са обусловени именно от климатичните тенденции.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *