ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Плодовете гонят стреса

Всички знаем, че стресът е вреден за организма, както и че неправилното хранене ни разболява. Но за съжаление когато сме под стрес ние винаги се успокояваме като си похапваме, и то винаги с вредни храни. Да не говорим, че когато сме затрупани с работа ние често гладуваме през деня, а вечер се натъпкваме, което освен до значително повишаване на килограмите предизвиква и стомашни проблеми. Подходящите храни не само ще ни помогнат да свалим някой и друг килограм, но ще ни помогнат и да се справим със стреса.

Нужно е да приемате повече:

  • Белтъчини – те са структурен елемент на всяка клетка, тъкан и орган. Тях можете да си ги набавите чрез месото, рибата, сиренето, млеката и белтъците на яйцата.
  • Витамин В1 – той поддържа нормалното функциониране на нервната система и подобрява умственото състояние. Него може да си го набавите от зърнените храни, бирената мая, ядките и черния дроб.
  • Витамин В2 – той облекчава умората на очите. Може да си го набавите от млякото, черния дроб, сиренето и рибата.
  • Витамин В12 – увеличава енергията и поддържа нервната система. Може да си го набавите от месото, яйцата и сиренето.
  • Витамин С – помага за предпазване от инфекции и увеличава енергията. Може да си го набавите от цитрусовите плодове, ягоди, малини, боровинки и домати.
  • Витамин Е – подобрява издръжливостта на тялото, набавя се от пшеничните зародиши, ядките, спанака и брюкселското зеле.
  • Фолиева киселина – много помага, когато организмът е изтощен. Можете да си го набавите от зелен фасул, моркови, тикви и кайсии.
  • Селен – подобрява имунитета и издръжливостта на организма. Набавете си го от морските дарове, черния дроб, чесъна и зелените зеленчуци.
  • Цинк – помага за доброто функциониране на имунната система, набавя се от месото, жълтъците и овесените ядки.

Необходимо е да не се лишавате от въглехидрати те са основния източник на енергия за организма, но все пак не бива да се прекалява с тях. Можете да си ги набавите от ориз, картофи, царевица и зърнен хляб.

За да се справите със стреса е необходимо да намалите мазнините. Откажете се от червените меса и колбасите и нзабравете за пържените храни и маргарините.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *