Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 причини да пиете сок от лайм по време на бременност

Ще се изненадате колко здравословни ползи крие пиенето свежия сок

Лайм
Лаймът е напълно безопасен за пиене по време на бременност

Бременността е повод за радост и вълнение, но с нея идват и много опасения и въпроси. Всичко, което правите, когато сте бременна, засеяга не само Вас, но и Вашето растящо дете. Всяка хапка храна, която поставите в тялото си има пряко или косвено въздействие върху Вашето бебе.

По време на бременността се променят и хранителните нужди на тялото Ви, но не позволявайте това да ви плаши! Нужно е само да придобиете малко знания за това, което е полезно за вас, за да изкарате безопасна и спокойна бременност.

Плодовете са богат източник на жизненоважни витамини и минерали и са ключова част от диетета по време на бременност. Има обаче някои плодове, които, макар и полези за здравето като цяло, трябва да се избягват по време на бременност. Дали лаймът е един от тях? Ще разберем в следващите редове.

 

Безопасно ли е да пиете сок от лайм по време на бременност?

Бременните жени често се дехидратират. Плодовите сокове могат да помогнат за справяне с този проблем и да осигуряват множество полезни хранителни вещества.

Както повечето цитрусови плодове, лаймът е чудесен източник на витамин C. Много жени изпитват жажда за цитрусов сок по време на бременността си. Това се дължи на недостиг на витамин C в организма. Сокът от лайм е идеален за набавянето на този важен витамин. Лаймът е напълно безопасен за пиене по време на бременност.

 

Причини да пиете лайм по време на бременност:

 

  1. Чудесен източник на витамин C

Бременните жени често страдат от дефицит на витамин C. Цитрусовите плодове като лайм са отлични за набавянето му.

 

  1. Помага при запек и нарушено храносмилане

Запекът и лошото храносмилане са неразделна част от бременността. Като стимулатор на черния дроб, сокът от лайм подпомага перисталтиката и по този начин предотвратява състояния като запек и диария.

 

  1. Богат е на антиоксиданти

Съдържащият се в лайма витамин C е мощен антиоксидант. Той спомага за изхвърлянето на токсините и неутрализирането на свободните радикали в тялото.

 

  1. Полезен е за нероденото дете

Не само Вие, но и Вашето бебе извлича ползи от сока от лайм. Лаймът съдържа големи количества калий, който помага за изграждането на костите и подпомага за развитието на мозъка и нервните клетки.

 

  1. Сваля високото кръвно

Високото кръвно е особено вредно за бременните жени. Ежедневно високото кръвно може да доведе до прееклампсия. Това е животозастрашаващо състояние, което може причини преждевременно раждане. За това лекарите проверяват кръвното на бременните жени при всяко посещение.
Пиенето на чаша от 1/2 лайм и вода на 3 дни има благоприятен ефект за кръвното и може да ви предпази от подобни състояния.

 

  1. Облекчва подуването на краката

Подутите крака са често срещан проблем, и тук сокът от лайм може да ви помогне. Изсипете една чена лъжичка сок от лайм в чаша леко затоплена вода когато забележите, че краката ви започват да отичат.

 

  1. Смята се, че улеснява раждането

Сокът от лайм, смесен с мед, може да улесни раждането. За да има ефект, е нужно да консумирате смес от лайм с мед от петия месец на бремеността до раждането. Няма научни аргументи по темата, но много жени смятат, че е имало положителен ефект при тях.

 

  1. Други ползи

Редовната консумация на сок от лайм по време на бременност предотвратява различни доскомфорти, свързани с бременността като киселини и подуване. Плодът е добър източник на калций и магнезий и улеснява правилното усвояване на желязото, като по този начин предотвратява анемията по време на бременност.

Източник: https://www.stylecraze.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *