ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Диагнозата старческо слабоумие при много хора е поставена неправилно

Учените бият тревога пo повод зачестилите случаи на старческо слабоумие сред възрастните хора.

Между другото, според ново изследване голям брой такива диагнози са поставени съвсем по­грешно.

Изследователи от Хавайските острови смятат, че болестта Алцхаймер и другите видове деменция много лесно биват обърквани с други проблеми, нямащи нищо общо с тях. В своята разработка те проучили мозъка на възрастни хора, на половината от които приживе била поставена диагнозата де­менция. Оказало се, че 50 на сто от диагнозите не са верни, просто при тези хора не били открити дос­татъчно увреждания на главния мозък. А на други, на които не била поставена такава диагноза, точно обратното – открили увреждания, достатъчни да се констатира деменция. И на всичкото отгоре, колкото по-възрастни били те, толкова по-невярна била диагнозата.

„Много е трудно на възрастен човек да се по­стави диагнозата деменция. Но тъй като през следващите 10 години прогнозираме растеж на случаите на това заболяване, трябва да се научим да диагностицираме симптомите и да предотвра­тяваме развитието на възрастовото понижаване на когнитивните функции“ – казват авторите на изследването.

„Ние смятаме, че следва да се проведат по-ма­щабни изследвания за проучване на този проблем с цел поставяне на точната диагноза и разработване на методи за Предотвратяване на тези заболявания при възрастните хора“ – заключават учените.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Диагнозата старческо слабоумие при много хора е поставена неправилно

  1. Pingback: Как да помогнем на паметта | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *