ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо омъжените жени често изглеждат по-зле от самотните жени?

Вярно ли е, че самотните и неомъжени жени изглеждат по-добре от своите задомени посестрими? На какво се дължи тази разлика?

жени
Омъжените жени забравят, че трябва да обръщат внимание и на себе си

Нека започнем с това, че според статистиката, уви, тази разлика е очевидна. Защо повечето жени спират да се грижат за себе си след като сключат брак?

В крайна сметка, вътре в себе си те определено продължават да се чувстват като звезди с безпрецедентна величина, но в даден момент, вземайки решения за външния вид, комфортът започват да надделява над показността.

Защо се получава така?

Ето какво е мнението по този въпрос на Наталия Седлова – психолог и хипнотерапевт.

Първо, приемайки статута на съпруги, ние поемаме цял куп нови роли. И заедно с тях – нови отговорности. Започваме да инвестираме много време и ресурси в това да сме домакини, майки, колежки… Все по-малко време ни остава да почувстваме себе си като жени…

Наталия Седлова – психолог и хипнотерапевт

От самото начало е налице една добра цел: да зарадваме още повече своя мъж, да изградим още по-топли отношения, демонстрирайки много от нашите различни страни, да изненадваме, да изумим, да направим нещо приятно за нашия любим мъж, да се погрижим…

Освен това, съпругът напълно подкрепя новите ни роли, поощрява ни, хвали се с нас, радва се, демонстрира удоволствие.

По принцип не се случва нищо ужасно, но ролята на атрактивна жена, която е послужила като източник на нашите отношения, любов и страст, остава на заден план, а понякога изчезва съвсем.

Една такава жена има все по-малко време за събития извън дома, все по-малко причини да обърне внимание на себе си. Умението да кокетничи си отива, понякога дори се поставя под въпрос актуалността на това дали е чак толкова важно как изглежда. Със сигурност други, много по- важни отговорности в брака растат и стават по-силни. Налице са и други връзки, които изместват фокуса.

Какъв е проблемът? По какъв начин се отразява всичко това на връзката между мъжа и жената, които живеят под един покрив?

Привидно няма проблем, освен че това води до намаляване на нивото и качеството на отношенията, а в резултат на това – и до тяхната загуба.

Самите мъже назовават няколко основни причини, поради които напускат любимите си, но централната линия в тези причини звучи като „инстинктивното влечение към съпругата ми като жена изчезва“. Това не се случва за един ден. Тази драма продължава няколко седмици, месеци или дори години, и има кумулативен ефект.

По-долу са ТОП 5 на тези причини, според мъжете

1. Спрях да виждам жената, в която навремето се влюбих. Тази жена неусетно се превърна в готвачка, майка на децата ни и жена, която се държи като майка си.

2. Тя е станала твърде предсказуема, пренаситена. Има дефицит на внимание от нейна страна, няма заиграване или интрига. Преди сватбата беше влюбена в мен, след нея – почти постоянно уморена. Дава максимума от себе си за дома, семейството и работата. Въпреки, че е отдадена, не ми позволява да се развивам.

3. Не чува желанията ми. Прави много, но всичко е по нейна преценка, а аз просто искам да не ме пресира с вниманието и грижите си.

4. Тя не обича себе си. Липсва ѝ самоуважение. През цялото време чувства, че дължи нещо на някого, посвещава се изцяло или на децата, или на мен, или на родителите си и изисква същото в замяна. Не е ясно на кого е нужно всичко това.

5. Просто обичам разнообразието и не съм готов за дългосрочна връзка.

Разглеждайки горните 5, които съвсем не са достатъчни, но са основни причини за разрив (с изключение на последната точка, този тип явно изобщо не е готов за връзка), заключението е следното: най-вероятно всеки партньор иска най-доброто за другия, но или не се получава, или ако се получи, то е както винаги. И една от причините за всичко това е несъзнателното смесване на ролите в отношенията, в семейството, в домакинството, в родителството, в любовта и т.н.

Какво трябва да се промени, за да не се получава така?

  • Като начало помислете за това: каква е моята роля в нашите отношения?
  • И в каква роля най-често ме вижда партньорът ми?
  • Кои са ролите, които подобряват нашето общуване?
  • Какви роли ми липсват?
  • Какви роли липсват на моя партньор?
  • Подходящи ли са ролите, които използвам, за ситуацията?

Роля съвсем не означава преиграване, лъжа или лицемерие. Повече от естествено е, че всеки от нас, без значение дали мъж или жена, се държи по различен начин у дома и извън него. Различно е и отношението дори и към различните членове на нашата общност…

Онова, което трябва да направите, усетите ли хлад в отношенията, е да разгледате ваши общи снимки от времето, когато любовта ви е била съвсем в началото. Кой от двама ви се е променил повече – вие или той? Това може да ви накара не само да освежите външния си вид, но и отношението към вашия съпруг.

Плюс това, не забравяйте: независимо в каква роля, необходимостта да обичаме и да бъдем обичани е една от основните потребности през целия ни живот. Източник на тази любов често е в основните роли „Аз съм жена“, „Аз съм мъж“.

Ако една от тайните за разрешаване на проблема и поддържане състоянието на тези роли е в самоуважението и грижата за себе си, тогава трябва да я използвате, без да спирате.

Източник: woman.ru

крем АНТИПИГМЕНТ
АНТИПИГМЕНТ – крем за премахване на пигментни кожни петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *