Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не е необходимо да се печете много на слънце

Медиците сравнили 450 бели мъже от Сан Франциско, които страдали от рак на простатата, с толкова здрави мъже. Те детайлно оценили контакта им със слънцето: проучили спецификата на работа и поведе­нието им – проверили колко време прекарват в помещение и колко на чист въздух.

И за по-голяма обективност сравнили цвета на кожата на тези места, където слън­цето не може да проникне, с онези, които не можеш по никакъв начин да скриеш. Оценили пигментацията под мишниците и на челото с помощта на специален рефлектомер, измерващ цвета на кожата в точки от 0 до 100 единици.

Рискът от рак на простатата бил два пъти по-нисък при тези, които прекарвали извън помещенията не по-малко от 20 часа на седмица. Обърнете внимание, за да се защитите от рак на простатата, не е нужно усилено и нарочно да се печете на слънце по цял ден. Достатъчно е по-често да сте извън помещенията. Защото знаем, че по принцип самият загар е вреден за кожата.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *