ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кръвната група определя какви храни да консумираме

Кой би си помислил, че кръвната група има значение за това каква диета е полезна за човек. Факт е обаче, че днес за да се подложите на правилната диета трябва да знаете коя кръвна група сте и по това да бъде направена най-правилната диета за вас. Всеки от нас има определена кръвна група – идентифицирана от специални антигени на повърхността на нашите червени кръвни клетки. Едно лице може да бъде от кръвна група А, B, AB или О. Освен това има и друг антиген Rh, липсата или наличието на който добавя положителния или отрицателния статут на кръвната група на физическото лице. Учените смятат, че кръвната група има ключово значение за това как да изгорим най-бързо калориите си, каква храна да ядем и как да се възползваме от някои видове упражнения. Учените казват, че нашата кръвна група отразява нашата вътрешна химия и определя начина по който се усвояват хранителните вещества от организма. Те също така смятат, че нивата на киселинността на стомаха и храносмилателните ензими са свързани с кръвната група.Хора с кръвна група О трябва да се придържат към  високо протеинова диета (включително червено месо), ниски въглехидрати, плодове и зеленчуци. Трябва да избягват пшеница, повечето зърнени храни, царевица, млечни продукти и ядки. Хората с кръвна група О трябва да се занимават с повече енергични физически упражнения. 

Хора с кръвна група А трябва да консумират храни с  високо съдържание на въглехидрати и ниско съдържание на мазнини. Тези хора по принцип трябва да се придържат към консумацията на повече плодове и зеленчуци, трябва да избягват консумацията на  млечни продукти, животински мазнини и месо. Хубаво е да се занимават с леки упражнения, като йога или голф и да медитират за справяне със стреса.

Хора с кръвна група В имат най-разнообразен хранителен режим от всички други кръвни групи. Консумацията на храни при тях се състои от  плодове и зеленчуци, зърнени храни, риба и млечни продукти. Желателно е да избягват  консумацията на птици. Желателно е да се занимават с леки упражнения като плуване или спортно ходене.

Хора с кръвна група АВ трябва да консумират предимно вегетариански храни, в редки случай риба, месо (без пиле) и млечни продукти. Трябва да практикуват упражнения и техники за отпускане и релаксация.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *