Още лоши новини за жените пушачи

Всеки път, когато пушач вдишва от никотиновия дим, той изпраща армия от химични вещества и токсини в тялото си. Всъщност няма орган от тялото, които да не е засегнат от въздействието на цигарения дим. Пушенето заплашва сърцето от повишаване на кръвното налягане и намалява желанието за движение . Това повишава склонността на кръвта да се съсирва, което може да доведе до сърдечен удар. При пушачите риска от инсулт и сърдечен удар е два пъти по-голяма. Според гинеколози жените, които пушат имат по-тежък предменструален синдром и възможността да развият рак на шийката на матката е два пъти по-голям. Освен това жени, които пушат имат по-големи проблеми със зачеването отколкото тези, които не пушат. Жените пушачки са по-застрашени от спонтанен аборт, проблеми през бременността и увреждания при бебетата. Никотинът, които преминава през плацентата на бебето води до ускоряване на сърдечния му ритъм а от там и до редица увреждания на плода. Деца чиито майки са пушили по време на бременност са по застрашени от затлъстяване. Причината е че при майки, които пушат децата се раждат с по-ниско тегло от останалите и по новородените преминават през периода на „догонване” на растежа, а това ускорено развитие ги прави по-уязвими към наднормено тегло по-късно. Децата родени от майка пушачка по късно също стават пушачи.Учени изследват, че тютюнопушенето може да доведе до  дегенерация на макулата – водеща(и нелечима) причина за слепота. Цигарите могат да доведат до ранна остеопороза, много проучвания показват, че пушенето значително намалява минералната плътност на костите. Пушенето води и до заболявания като ревматоиден артрит и много заболявания на кожата.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против тютюнопушене!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *