ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

107-годишна британка, преборила COVID-19, разкрива тайните си за дълъг живот

Столетницата преживя две световни войни и пет респираторни пандемии. Чувства се добре и след като прекара COVID-19

COVID19
Анджела Ютър на 107 години е най-възрастната британка, оцеляла от COVID19

Анджела Ютър едва не умря от коронавирус през април, но успя да се измъкне. Възрастната госпожа призовава всички да запазят спокойствие, както по време на предишните пандемии.

107-годишната британка е най-възрастната жена, която е оцеляла от коронавирус в Англия. Тя разкри тайната на своето дълголетие – един портокал на ден и искрена благодарност за онова, което има.

Анджела Ютор навърши 107 години преди около 7 дни. Преживяла е както двете световни войни, така и испанската грипна пандемия от 1918 година.

107-годишната Анджела получи картичка-честитка по случай рождения си ден от Елизабет II

Анджела се разболя от COVID-19 през април. Коварният вирус едва не отне живота ѝ, но бабата с ангелско име успя да се справи и с него. Състоянието ѝ е било толкова сериозно, че лекарите повикали дъщерята на Анджела, за да каже последно сбогом на майка си.

Британката споделя пред Daily Mail, че дължи оцеляването си на това, че благодари на Бога за всичко, което има, и всеки ден изяжда по един свеж портокал – нарязан на четвъртинки, а не изцеден.

Тя призовава семейството и приятелите ѝ да запазят спокойствие и категорично заяви, че светът „ще оцелее и след това предизвикателство“.

107-годишната Анджела Ютор се е родила в Италия. Оттам семейството ѝ се мести в Кан (Франция), а от 8-годишна живее в Лондон.

Докато си припомняше за пандемията от испански грип, тя каза: „Просто продължихме както обикновено. Хората ходеха на работа и се справяха, както могат. Не като днес, просто продължихме. Без маски, без истерия. Всъщност, не се притеснявам от сегашната ситуация, справих се с вируса.

Повече се страхувам от това, че COVID-19 ще предизвика световна депресия – ще бъде толкова лошо, колкото беше през 30-те години на миналия век

Анджела с дъщеря си ПОлин

Британката добави, че светът ще продължи да съществува, и че ще се справи с коронавируса, като се научим да не сме толкова „вироглави“. В момента 107-годишната Анджела живее в старчески дом в Стоук Нюингтън. Именно там се е заразила с COVID-19, по време на априлския пик на болестта. Сестрите, които се грижат за нея, се страхували, че ще умре, тъй като много скоро след заразата трябвало да мине на кислородна терапия.

 

Дъщеря й Полин споделя: „Казаха ми, че може да се случи всеки момент. Имайки предвид възрастта на мама, аз се бях подготвил за това, но когато я видях, изглеждаше ужасно – беше бяла като чаршаф. Само два дни след това тя започна да се съвзема. Обменях информация с персонала на дома онлайн, и скоро след това я видях изправена, с чаша вино в едната ръка и малък британски флаг в другата. Поздрави ме и каза, че вече се чувства добре.“

Източник: www.dailymail.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *