ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Масло от ленено семе: 5 невероятни лечебни ползи за здравето

Доказано е, че лененото семе има редица полезни свойства

Ленено масло
Лененото масло се получава от семена, които са смлени и пресовани сурови

Лененото семе е известно с множеството ползи, които носи за здравето. То осигурява на организма големи дози фибри и протеин, подпомага за поддържането на нормално тегло и нямалява апетита.

Лененото масло се получава от семена, които са смлени и пресовани сурови, за да се освободи естественото им масло. То има невероятни лечебни свойства и може да се използва за всичко – от готвене до грижа за кожата.

Тук ще ви разкрием някой от лечебните свойства на лененото масло:

 

  1. Отличен източник на омега-3 мастни киселини

В 1 супена лъжица масло (15 мл) се съдържат впечатляващите 7196 мг омега-3 мастни киселини. По-конкретно става въпрос за алфа-линоленова киселина. Само една супена лъжица на ден е достатъчна, за да задоволи нуждата от алфа-линоленова киселина на зрял човек.

Този вид омега-3 мастна киселина доказано предпазва от инфаркт и действа много благоприятно на цялата сърдечно-съдова система. Лекарите препоръчват омега-3 и на хора, които вече страдат от сърдечни заболявания.

 

  1. Намалява разпространиението на ракови клетки

Въпреки, че настоящите изледвания са само върху животни, има някои доказателства, че маслото от ленено семе може да забави разпространението и растежа на раковите клетки.

В проучване проведено върху лабораторни мишки, на които се дава по 0,3 мл ленено масло за 40 дни е установено, че растежа на белодробни тумори и разпространението на раковите клетки се забавя драстично.

 

  1. Ефективно средство против запек и диария

Лененото масло е ефективно както при диария, така и при запек. Последните изследвания установяват, че то е идеално природно средство за подобряване на храносмилателните функции. Препоръчително е да се използва при всякакви храносмилателни нарушения. Ако го използвате редовно, не само ще подобрите функцията на стомаха и червата, но ще се отървете и от лошия холестерол.

 

  1. Хидратира кожата, прави я бляскава и гладка

В състава на маслото от ленени семена влизат множество полезни за кожата витамини (F, E, A и омега мастни кеслини), които гарантират чистота, блясък и еластичност. Смята се, че използването на ленено масло върху кожата забавя стареенето. То може да се използва директно върху кожата или да се консумира по 1 лъжица дневно.

 

  1. Има противовъзпалителни свойства

Лененото масло е наистина универсално. То има силни противовъпалителни и антибактериални качества. Може да се консумира по лъжица на ден или да се нанася върху засегнатата зона, ако проблемът е кожен. Омега-3 киселните, които се съдържат в маслото, бързо противодействат на възпалителните процеси в организма.

Източник: healthline.com

Изглед на опаковката на продукта Omega-3-6-9 Leinöl-Kapseln, Ленено семе Омега 3-6-9 Флакс ойл
Чисто ленено масло – естествена консистенция, получена без термични преработки и с напълно съхранен профил на полезните съставки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *