ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

За какво най-много съжаляват жените след развода

Жените страдат повече и по-дълго след развода, за разлика от мъжете. Раздялата се отразява зле не само на емоционалното, но и на физическото им здраве

развода
За какво най-много съжаляват жените след развода?

Разводът е като ампутация. Дори да сте наясно, че това е болен крайник и операцията е животоспасяваща, все още много боли и трябва да продължите да живеете без него. След раздялата много хора изпитват с години състояние на негодувание, самосъжаление, тъга…

За какво най-много съжаляват жените след развода?

Как да се справят с негативните изводи и тъгата по общото минало?

„Толкова много инвестирах в нашето семейство“

Жените страдат, защото заедно с кариерата се грижат и за дома, а усилията им често остават неоценени. Случва се така, че честото отсъствие на работещата съпруга е станало причина за недоволството на съпруга, последвалите скандали и развода.

Невъзможно е да се върнете към миналия живот и да го възстановите. Ако сте осъзнали грешката си, тогава това ще ви помогне да се предпазите от нея в бъдеще. Опитайте се да разберете, че семейството се нуждае от съпруга и майка и никакви материални богатства и възможности не могат да заменят това.

„Направих всичко за него!“

Често жените допускат тази грешка – те напълно се отдават на мъжа, на неговите цели и желания. Мъжете го приемат за даденост, но никога не го оценяват. След като жената се обезличи по този начин как и какво да обича мъжа?

Опитайте се да запазите старото си аз, такова, каквото е било, когато сте се запознали със съпруга си. Помислете какво го е привлякло, какво му е харесало. Анализирайте промените, които са се случили през годините на брака. Опишете всичко това на хартия и преценете себе си и охлаждането на съпруга си. Така ясно ще видите всичките си грешки. Основното е, че сте се жертвали заради връзката с този човек. Постарайте се никога повече да не правите този подарък на никой друг.

„Виновна съм, че не можах да спася брака“

Това казват жените, които автоматично обвиняват себе си за всички неприятности, които са се случили и са довели до развода. Те гледат на реалността чрез комплекс от вина и откриват само своите пропуски.

Спомнете си различните ситуации и се опитайте да помислите какво би се променило, ако можехте да постъпите по различен начин? Намерете корените на грешките си и се опитайте никога повече да не ги допускате. Спрете да играете ролята на жертва на обстоятелства, поемете отговорност за живота си и започнете да правете онова, което искате.

„Всичко постигнах сама!“

Това казват жените, които е трябвало да носят семейството „на гърба си“ и не са получили помощ. Помислете и бъдете честни – не сте я получили, защото не сте я искали или не са ви я предоставили? Има само една причина – вие сте поели пълна отговорност, надявайки се помощта да дойде сама.

Всъщност, вие сте лишили съпруга си от главната му мъжка роля – да бъде силен и да изпълнява задълженията си. Може би си е тръгнал, защото се е почувствал излишен и нежелан?

Човек трябва да се научи да бъде слаб, да поиска помощ и да я приеме с радост. Помолете децата да ви помогнат с домакинските дела. Научете се да говорите за онова, от което имате нужда. Това ще ви помогне да избегнете повтаряне на минали грешки и да изградите нови, успешни взаимоотношения.

„Мислех, че е различен…“

Тези жени не се влюбват в конкретен мъж, а в идеален образ, който са създали в своите фантазии. И тогава, когато човек престане да му кореспондира, те се опитват да го прекроят, така че той да се промени. Не е имало доверие или разбиране във вашия брак.

Признайте грешките си и помислете кое е по-добро за вас – свобода или живот като двойка? Ако е последното, тогава трябва да се научите да виждате истински човек, да го разпознавате, да го приемате с всичките му недостатъци и да работите върху отношенията.

„Жалко, че не го напуснах първа…“

Гневът и ранената гордост говорят тук. Такива жени не съжаляват, че семейството се е разпаднало, а че не те са инициирали раздялата. Те се опитват да си отмъстят, да докажат превъзходството си, да се фиксират в това чувство и да не продължат напред.

Важното е не кой кого е изоставил, а защо се е случило. Може би мислите себе си за „кралица“, която е била заменена с някое обикновено „слугинче“? Не всички харесват кралиците… Мнозина се нуждаят точно от тези, с които е уютно и топло. Бившият ви съпруг е имал пълно право да направи своя избор и вие ще трябва да го приемете и да продължите напред.

„Отказах се от всичките си мечти заради семейството…“

Много жени напускат следването, интересната си работа и спират да растат и да се развиват. Губят приятели, фокусират се върху семейството и децата и се изненадват, че са престанали да са интересни за съпруга си.

Вие сте направили своя избор, никой не ви е накарал насила. Спрете да съжалявате за себе си и осъзнайте, че имате втори шанс да живеете така, както някога сте искали. Учете, развивайте се, станете човека, който сте искали да бъдете. Сега не е нужно да се притеснявате, че ще повлияете негативно на семейството си. И не след дълго ще срещнете мъж, който ще сподели вашите интереси с вас.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *