ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезни съвети за това как да избегнем стреса

Стресът е трудно да се определи. Някои хора процъфтяват при по-оживен начин на животи са в състояние да се справят по-добре със живота. Други хора се чувстват напрегнати и при наи малката проява на напрежение в живота им. Най-много са хората, които попадат някъде по средата, но имат периоди в които нивата на стрес се увеличават. Сигналът за призначи на стрес включва: човек не е в състояние да заспи и през ума му минаватразлични проблеми, става раздразнителен и нетърпелив, не е в състояние да разреши и най-дребните житейски проблеми, пуши или пие повече, не се храни достатъчно, не е в състояние да се отпусне и винаги смята, че трябва да направи още нещо.

Смята се че активният стрес е лош за здравето въпреки, че той трудно се доказва. Стресът може да е фактор за развитието на много болести, като сърдечно-съдове заболявания, псориазис, синдром на раздразненото черво, мигрена, главоболие.

По-долу е списък с предложения, които могат да бъдат полезни в борбата срещу стреса.

Направете списък с нещата, местата и хората, които утежняват стреса. След като установите кое най-много ви стресира може да направите 2 неща: да поговорите с близък човек от семейството, които да ви помогне да решите проблема или да се отпуснете и да релаксирате преди да  се сблъскате с това което ви стресира.

Опитайте прости техники за релаксация, като дълбоко дишане. Ако направите това няколко пъти и да се концентрират изцяло върху дишането, може да го намерите доста релаксиращо. Мускулна напрягане и разтягане. Завъртете врата си във всяка посока доколкото това е възможно и след това се отпуснете. Опитайте пълно напрягане на рамото си и мускулите на гърба, за няколко секунди и след това се отпуснете. Тези прости техники ще ви помогнот много при стресови ситуации.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Полезни съвети за това как да избегнем стреса

  1. Pingback: Спорт и течности елиминират умората

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *