Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да откажете цигарите за 5 дни: метод на американските астронавти

Споделяме метод за отказване на цигарите, разработен от специалисти за пилоти, влезли в отрядите на американските астронавти

цигарите
При отказване на цигарите най-важно е да успеете да се справите с натрапчивото чувство на глад

Пушенето не е навик, а пристрастяване. А справянето с него наистина е много трудно. Ако искате да се откажете от цигарите бързо и без чужда помощ, използвате този интересен метод, който ще ви отнеме около пет дни.

Първи ден

Най-трудно е началото. Ето как ще започнете:

1. Станете с половин час по-рано от обикновено.

2. Изпийте две до три чаши вода.

3. След това си направете контрастен душ.

4. За закуска яжте само плодове и пийте плодови и зеленчукови сокове.

5. След това направете няколко дихателни упражнения. Малко по-надолу има точно описание на начина, по който трябва да дишате.

6. Много е важно да избягвате компанията на пушачи през първия ден, а също така и да съблюдавате менюто с какво се храните. За обяд хапнете малко салата, лека супа, постно месо. Обядът трябва да засища, но и да е лек. Задължителна 20-минутна разходка веднага след обяда.

7. Вечерята също трябва да е лека. Но най-важното е да не се застоявате, да не бездействате и да не прекарвате много време пред телевизора, както и да не пиете алкохол. Идете на разходка, играйте с децата.

Винаги, когато се желание за пушене, изпийте чаша или две вода и дишайте

Диафрагмално дишане

– Седнете удобно на стол.
– Лявата ръка е върху горната част на гърдите.
– Поставете дясната ръка върху корема.
– Докато вдишвате, използвайки диафрагмата, коремът ще се разшири. Следователно, ще забележите движението на дясната ръка. (Лявата ръка изобщо не трябва да се движи.)
– Вдишвайте и издишвайте нормално и без усилие.

Това упражнение се прави и докато лежите на пода. Поставите лист хартия върху корема. Ако дишате правилно с диафрагмата, хартията ще се издигне и ще падне.

Пълно дишане

– Вдишайте с помощта на диафрагмата. Вдишайте през носа.
– Плавно и бавно продължете вдишването, докато гърдите се разширят.
– Продължете вдишването, докато не успеете да поемете повече въздух от обикновено. Задръжте дъха за няколко секунди и след това издишайте, като бавно изпускате дъха си през устата.
– Продължете издишването, като спускате постепенно гърдите и след това корема, който се прибира естествено назад, докато диафрагмата се движи нагоре, изтласквайки въздуха от белите дробове.

Дишането по този начин не трябва да продължава повече от 7-8 минути. Практикувайте го поне три-четири пъти на ден.

Може, също така, да свалите приложение за дишане на смартфона си. Процесите на вдишване, издишване и задържане на въздуха са под формата на звуци, които трябва да следвате.

Освен да се диша по специален начин, необходимо е и да се увеличи физическата активност

Пътувайте по-малко с кола. Ходете повече пеша, изкачвайте стълби, вместо да ползвате асансьора и правете гимнастика сутрин. Поне 40-60 минути на ден – това е необходимият минимум за пушача, който иска да се откаже от вредния навик.

Втори ден

Отново станете ранно и изпийте 2-3 чаши вода на празен стомах, след което трябва да започнете да правите дихателните упражнения.

След закуска (плодове, сокове) опитайте се да отидете на работа без превоз или да ходите пеша поне през по-голямата част от пътя.

По отношение на храненето спазвайте препоръките от първия ден. Потиснете желанието за пушене чрез дихателни упражнения, вода и сокове.

Ден трети

Същата диета: леки храни с ниско съдържание на мазнини. Не пушете и се постарайте да се мотивирате допълнително, за да не се изкушите.

Ден четвърти

Копнежът към тютюнопушенето вече значително изчезва, но диетата и ежедневието трябва да продължат да бъдат като описаните по-горе. Особено важно е, ако искате да пушите, да изпълнявате дихателни упражнения и да изпиете чаша вода.

Пети ден

Усеща се удовлетворение от постигнатия успех, увереност в силата на волята. Следвайте схемата и диетата от предходните четири дни. В тялото вече ще започнат да настъпват промени. Но не всички от тях ще ви зарадват. Например, за първи път ще сте много гладни.

Какво да направите, за да не наддавате на тегло, казва експертът

Оз Гарсия

Ето какво е и експертното мнение на Оз Гарсия.

Оз Гарсия е известен диетолог и съветник по храненето на популярни личности от киното и спорта в САЩ (и не само). Той е и автор на няколко книги за самопомощ на хора, които искат да се отърват от лошите навици.

Неговият уникален и персонализиран подход към храненето и анти-стареенето, съчетан с повече от 40-годишен опит, го прави едно от най-разпознаваемите имена в бранша.

„Отказът от тютюнопушенето води до повишаване на апетитните стимуланти в мозъка и хипоталамуса“, ​​казва Оз Гарсия. – Ето какво се случва в организма на човек, който се отказвае от тютюнопушенето: катаболно разграждане на гликогена в черния дроб и нормализиране на храносмилателните сокове. Разбира се, човек усеща глад, който сега е много по-осезаем.

Какво трябва да направите: непременно минете на диета, която съдържа предимно зеленчуци и плодове. Консумирайте ги сурови или задушени. Тялото на пушача е натрупало толкова много токсини, така че това ще ви се отрази добре! За да се детоксикирате , трябва да ядете храни с високо съдържание на фибри. Не е добра идея да включвате в диетата много сладки плодове. На ден трябва да консумирате 20-30 грама фибри. В 100 грама зеленчуци се съдържат 2-3 грама естествени фибри, което означава, че на ден трябва да се консумират около половин килограм плодове и зеленчуци. Бананите и бобовите растения също се справят добре с детоксикацията на тялото.

Източник: www.onestopregeneration.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *