Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървете от паяковидните вени за 10 дни

Паяковидните вени се наричат така, заради приликата им с паяжина. Те могат да бъдат артериални, капилярни или венозни

паяковидните вени
Лечение на паяковидните вени с билки

Паяковидните вени се появяват под различни форми, но тази е най-често забележима. Понякога са прави като линия, а друг път приличат и на дърво.

Този вид деформация на вените е един от най-често срещаните проблеми на съвременните жени. Представлява разширяване на подкожните кръвоносни съдове. Те се появяват главно по краката и лицето. По-рядко са видими на гърба, шията и ръцете. Причини за появата на паяжинообразните вени могат да бъдат както вътрешни, така и външни.

Възможно е да се появят поради генетична предразположеност и хормонални смущения. В резултат на хормоналната недостатъчност стените на съдовете се отпускат. Нарушената коагулация на кръвта и нарушеният венозен отток могат да бъдат вътрешни фактори.

Външните въздействия върху кожата са в състояние да ускорят появата на такива вени – измръзване, прекомерен ентусиазъм при добиване на тен, сауна, хирургическа интервенция, дълбок пилинг на кожата, употреба на хормонални лекарства, прекомерна употреба на алкохол и никотин.

 

Към днешна дата има много начини за лечение и отстраняване на паяжинообразните вени

 

От статията ще научите как да решите този проблем с изпитани рецепти от народната медицина, които облекчат болестта и ще ви спестят пари. Тези народни средства са много прости и доста ефективни. Ползвайте ги като алтернатива на лечението, но не отлагайте посещението при лекаря. Дори и при назначена терапия от специалист двете изпитани рецепти ще ви помогнат по-бързо да се отървете от паяжинообразните вени.

 

Две рецепти, които може да ползвате при разширени вени и спукани капиляри

 

Ще ви е нужно да си набавите един зелен домат. Препоръчително е да е от някоя селска градина, особено ако го ползвате за вени, които са видими върху лицето.

Разрежете го наполовина и започнете леко да масажирате зачервената кожа на лицето или на друго проблемно място. Червените домати няма да са толкова ефективни, защото не съдържат киселина, която има терапевтичен ефект.

Може да масажирате засегната област с половинката на зеления домат, но най-добре ще е ако е под формата на каша. Така ще може да се направи компрес.

Доматеният компрес се държи не повече от 2-3, до 5 минути, след което се отстранява. Изплаква се и се намазва третираната зона с овлажняващ крем или етерично масло по избор. Това се прави, за да се успокои кожата от киселината, съдържаща се в зелените домати. Курсът на алтернативно лечение е 10 дни. Можете и малко по-дълго да продължи, няма да навреди.

 

Ето и още една рецепта, която е лесно приложима в домашни условия

 

Три пъти на ден мажете възпаленото място с ябълков оцет, към който е добавена сол. Солта е обикновена, йодирана. Съотношението е: към една водна чаша ябълков оцет се добавя супена лъжица сол. Разбърква се добре, за да се разтвори солта, като за целта оцета може да се загрее леко. Терапията продължава не повече от четири седмици. До края на четвъртата седмица, може би и по-рано, вените няма да се виждат толкова отчетливо, колкото преди да започнете да ги мажете.

Може и да се преспива с компрес от сол и ябълков оцет, но само ако паяжинообразните вени са разположени в областта на краката.

Опитайте и ​​двата метода. Ефективността е практически еднаква. Но все пак на лицето трябва да се прилага само компрес от зелен домат, тъй като оцетът има свойството да изсушава кожата. А краката и другите засегнати области на тялото, преди да си легнете, спокойно може да обтривате със соления ябълков оцет.

Изглед на опаковката на продукта Венотон S
ВЕНОТОН-S – крем против разширени вени

 

Източник: rus-health.info

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *