Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Заседналия начин на живот може да доведе до сърдечни проблеми

Американската асоциация по сърдечни болести предоставя изследвания, които доказват, че когато човек не се движи и упражнява, той сам се поставя в опасност от развитие на сърдечно заболяване. Болести на коронарните артерии се получават при натрупване на мастни депа, калций, холестерол и други вещества в артериите, които доставят кръв до сърцето. Редовното раздвижване не само помага при предпазване от сърдечни болести, но и също така помага при възстановяването от сърдечен удар (инфаркт). Специалисти казват, че сърдечните болести са водещ причинител на смърт при хора със заседнал начин на живот. Комбинирано с други промени в начина на живот като здравословно хранене, отказване от цигарите и алкохола, упражненията могат драстично да подобрят шансовете за избягване на сериозни сърдечни състояния.

Други състояния произлизащи от заседналия начин на живот са атеросклероза и запушени артерии, хипертония, диабет и ниски нива на добрия LDL холестерол. Всички те водят до болести на коронарните артерии. Физическите упражнения също контролират липидната обмяна, което предпазва от неправилно кръвообращение. Също така упражненията подобряват и душевното състояние и намалява стреса, което е друга причина за сърдечни болести. Аеробиката може да помогне за постигането на здравословно кръвно налягане и поддържането на силен сърдечен ритъм.

Препоръчва се умерено до тежко натоварване – поне 30 минути през повечето дни. Освен аеробната дейност, която подобрява значително функциите на сърцето, белите дробове и кръвообращението, ходенето е един отличен начин за поддържане на формата, който може да помогне за намаляване на риска от развитие на сърдечно заболяване. Времето на активност може да бъде разделено на 10 или 15-минутни интервали, което ще доведе до също толкова ефективни резултати. Ежедневните дейности като ходене, качване по стълби, градинарство и домакинство се препоръчват на по-възрастни хора с цел първоначално раздвижване. С извършването на редовни упражнения, хората подобряват тяхната готовност за увеличаването на активността, което води до значително подобрение на способността на сърцето да функционира правилно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *