Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Комаровски: Трябва ли да отидем на море това лято?

Дали да отидем на море това лято, или да изчакаме докато опасността от новия коронавирус напълно отмине? Опасно ли е да летуваме на плажа или е по-добре да отидем в планината?

море
Почивката на море през това лято изглежда напълно възможна

Едва ли някой е предполагал, че тази година ще ни донесе толкова много изпитания. Плановете и надеждите на мнозина са се сринали заради суровата реалност, в която ни се налага да живеем. Никой не знае със сигурност какво предстои. И ако някой все пак е планирал да прекара ваканцията на море през 2020 г. , тогава дори това начинание изглежда все още несигурно. Какво ли мислят експертите за възможността и безопасността на подобно забавление през това лято?

ПОЧИВКА НА МОРЕ ПРЕЗ 2020 ГОДИНА

Ситуацията е много непредсказуема. Затова сега е трудно да се каже нещо конкретно. Но от гледна точка на епидемиологията, малко се съмнявам, че през юли-август ще бъде невъзможно да отидете на море. Аз сериозно смятам да пътувам много през август ”, казва д-р Комаровски.

В същото време педиатърът отбеляза, че освен медицински съображения, трябва да се вземат предвид и предписанията на длъжностните лица. В крайна сметка, ако ситуацията отново стане трудна , тогава сезонът на ваканциите може да бъде отменен. Въпреки че властите няма да могат да забранят пътуването, в трудните условия ще трябва да се вслушаме в препоръките, които идват отгоре.

Д-р Евгений Комаровски отбеляза, че той самият ще започне да се разхожда сред природата още сега, в края на май. Отпуснете се, казва популярният руски педиатър. Плановете ми са много прости и ясни – нищо не пречи да се ходи на риболов извън града.

Доктор Комаровски на излет сред природата

Правете това, което искате да правите, или направете като мен. Аз съм решил да ходя на риболов. Няма да има никой друг, само аз и езерцето. Ще хвана един-два шарана, ще подишам чист въздух. В противен случай просто ще започна да полудявам”, оплаква се лекарят от продължителната самоизолация.

Между другото, наскоро д-р Комаровски отговори на въпроса дали опасността от зараза с новия коронавирус може да дебне във водните басейни

Той увери, че вирусът не се разпространява във водата. Следователно, не трябва да се страхувате от морето, океана или някакъв друг воден източник.

Ако говорим за обществени басейни, лекарят е сигурен, че и в тях водата не може да бъде източник на опасност. Въпреки това, заразените частици могат да останат в очакване, например, на парапета в басейна или върху дръжките на вратите и шкафчетата.

„Струва ми се, че обществените басейни са напълно безопасни. Но ако първо трябва да минете през десет врати и да говорите с куп хора, и ако има престой в помещение с лоша вентилация, тогава не приветствам посещението на басейн“, обясни д-р Комаровски.

Въпреки това, думите на известния педиатър звучат доста оптимистично. Затова има надежда, че скоро ще успеем да се справим с този глобален проблем и да се върнем към нормалния живот. Остава само да изчакаме…

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *