Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесна масажна техника „стопява“ възли и релаксира мускулите на предмишницата

Знаете ли, че загряването на тялото ви прави по-гъвкави? Добре ще е винаги да затопляте мускулите предварително

мускулите
Лесен масаж на мускулите, който може да направите и сами

Загряването на мускулите е добре да се практикува не само когато има болка, но и дори ако сте решили да отидете на кратка разходка в парка. То се прави преди да се натоварите физически, особено ако предстои по-дълго време да сте активни.

Днес ще ви запознаем с една лесна и ефективна масажна техника, която ще ви помогне да загреете мускулите на предмишницата.

Предпочитайте този метод не само ако се движите редовно, но и ако поради една или друга причина се застоявате пред монитора на компютъра, излежавате се на дивана или страдате от болки в ставите. Загряването на мускулите ще донесе облекчение и ще улесни движението.

За тази техника ще ви е необходим нож за масло и кокосово, или някакъв друг вид масло. Може да ползвате и по-мазен лосион за тяло. Дръжката на лъжица върши същата работа, ако нямате подходящ нож за масло.

Техника за самомасаж на предмишницата

1. Нанесете кокосово масло (или лосион, според предпочитанията) върху цялата лява предмишница. След това избършете дясната ръка, така че да може да държите ножа за масло. Ако се притеснявате, че ще се порежете, увийте острия ръб с кърпа, или ползвайте лъжица, така както беше обяснено малко по-горе.

2. След това приложете дръжката на ножа, като я поставите върху горната част на предмишницата близо до лакътя, както е показано на илюстрацията. Ще се наложи да натиснете малко по-силно тук. От вашата сетивност зависи колко силен ще бъде натиска. Хората имат различни прагове на чувствителност. Тази техника за самомасаж е добра, тъй като може сами да контролирате усещанията си!

3. След това започнете бавно да движите ножа (или лъжицата) надолу по предмишницата по посока към китката. След като стигнете до китката, започнете бавно да премествате ножа обратно към лакътя. Продължете да движите нагоре и надолу по предмишницата, за да масажирате цялата зона. Може дори да помолите някой да загрее по този начин и мускулите на гърба, а вие сами да масажирате и краката. При тях се започва от глезена към бедрата. Колко дълго ще продължи този масаж, отново зависи от вас.

Предпазни мерки и други приложения на масажа

Уверете се, че когато премествате дръжката, има определено количество масло/лосион, така че ножът да се плъзга, без да причинява никакъв дискомфорт или неприятно триене. Може да забележите, че някои места са по-нежни от други, затова трябва да отделите малко повече време, като работите в тези области.

Този метод помага за отпускане на мускулите, както и за унищожаване на сраствания, белези и тригерни точки (възли). Прилага се както от здрави хора, така и от такива, които по една или друга причина са се залежали повече. Много полезен е този масаж и за пациенти, които са претърпели инсулт.

Нека масажа да продължи поне 15-20 минути. Ако пък много прекалите, може да претриете кожата, да се получи зачервяване или синини. Вашите усещания ще ви помогнат да разберете не само с какъв натиск трябва да се прави този масаж, но и колко дълго да продължи.

Източник: www.everydayme.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *