ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Уникална рецепта за мед от тиква лекува черния дроб и жлъчката

Комбинираната сила на веществата в тиквата и меда имат чудотворно действие върху черния дроб

тиква

На всеки е известно, че медът е от най-силните натурални имуностимуланти. Той може да се използва за лечение на редица оплаквания, възпаления и вирусни инфекции. В комбинация с невероятните ползи от тиквата се получава смес, която има мощен лечебен ефект върху организма и жизненоважния черен дроб.

Тиквата е така полезна, защото съдържа огромно количество полезни витамини и микроелементи. В нея се съдържа много повече бета-каротин дори от морковите, които се славят точно с това свое качество. В химичния състав на тиквата влизат витамини от групата B, витамин C, витамин E, желязо, цинк, калций и много други.

Редовната консумация на тиква помага за правилното функциониране на жлъчния мехур, предпазва организма от сърдечно-съдови заболявания, има благоприятен ефект при гастрит, засилва имунитета и помага за преодоляване на вирусни и бактериални инфекции.

При мъжете тиквата действа положително на потентността и повишава либидото. Този ефект се получава благодарение на съдържащите се в нея цинкови соли.

Тук ще ви покажем как да направите лечебна смес от мед и тиква, която може да се използва както за общо подобряване на здравословното състояние, така и за ударно лечение и детоксикация на черния дроб.

Има 2 начина за приготвяне на мед от тиква:

 

Начин 1:

Взима се голяма тиква (около 9-10 килограма), след което се обелва и смила на месомелачка заедно със семената. Към получената тиквена каша се добавят около 5 килограма мед и се разбърква добре до получаване на хубава смес. Полученият продукт се оставя да престои за 10 дни, като е задължително да се разбърква редовно през това време. След 10-те дни сместа се прецежда през тензух.

Полученият сок след прецеждането е еликсирът, който трябва да използвате.

От него се пие по 50 гр. по 3 пъти всеки ден. Препоръчително е да го консумирате около половин час преди хранене.

Този сок може да се използва за пречистване на черния дроб след прекаран хепатит или след употреба на тежки лекарства.

Начин 2:

На тиква със среден размер се отрязва горната част така, че да стане като капаче, с което да я покрием по-късно, и се изваждат семената. След това тиквата се пълни с мед (препоръчително е да бъде акациев) и се разбърква. Покрива се с отрязаното капаче.

За да запечатате добре отвора по линията, по която сте рязали, може да използвате обикновено тесто.

Тиквата се оставя да престои на тъмно и сухо място в продължение на 10 дни. След 10-те дни се консумира по 1 с.л. преди хранене по 3 пъти на ден.

И за двата начина на приготвяне на меда от тиква се препоръчва лечението на черния дроб да продължи около 20 дни.

Противопоказно е медът да се използва от хора, страдащи от диабет или язва на стомаха или дванадесетопръстника.

Източник: nadezda.news7.eu

При проблеми с черния дроб или жлъчката препоръчваме ХОЛИМИН. Високата концентрация на екстрактите от кедрова смола и бял трън в хранителната добавка действат благоприятно при проблеми с черния дроб и жлъчката.

Холимин
ХОЛИМИН помага при проблеми с черния дроб и жлъчката

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *