Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как бързо да облекчите болките в шията с помощта на хавлиена кърпа?

Често се случва човек да има болка във врата. Ако няма как да посети лекар, може да я облекчи, като за целта ще е нужна само една хавлиена кърпа

шията
С помощта на лесни упражнения ще успеете да контролирате болката в шията

В повечето случаи болката в шията се провокира от движения като рязко накланяне или завъртане. Това се случва, когато стойката е извита или изкривена. Случва се и поради пренапрежение или заради заболявания, свързани с опорно-двигателната система. Обикновено болезнеността изчезва в рамките на няколко дни. Ако това все пак се случи, добре е да знаете, че има начин, чрез които тя може да бъде стопирана още при първите неприятни усещания.

За борба със синдрома на болката в шията, или където и да е другаде, са налични различни средства, като таблетки и масажни гелове. Те са предназначени за намаляване на болката, отпускане на мускулите и анестезия. Но има няколко упражнения, които ще помогнат не само за спиране на болезнеността, но и за предотвратяване на по-нататъшното й появяване. Всичко, от което се нуждаете, е една най-обикновена хавлиена кърпа.

С помощта на кърпата ще можете удобно и без напрежение да завъртите шията в различни посоки и да предотвратите пренапрежение в мускулите. Използвайки този метод, ще сте в състояние да извършвате различни упражнения и да постигнете добра мускулна релаксация.

Упражнения с кърпа, които помагат при болка във врата

1. Изходно положение: седнете на стол с по-ниска облегалка. Трябва да сте изправени, да отпуснете всички мускули. Поставете кърпата на врата, така че горната част да е на височината на предсърдието, а всичко останало да виси свободно. Дръжте кърпата за ъглите на височината на очите и внимателно ги издърпайте настрани. Нека врата и главата ви следват движенията на кърпата без напрежение. И ако болката е само от едната страна, например от дясната, тогава можете да задържите двата ъгъла с лявата ръка и да освободите дясната ръка.

Когато изпълнявате упражнението, опитайте се да се контролирате така, че тялото да остане неподвижно. Ако изпитвате болка или дискомфорт ще е по-добре да спрете.

2. Преди да стиснете с пръсти ъглите на кърпата, трябва да кръстосате ръцете. Тоест, да държите десния ъгъл с лявата ръка, а левия – с дясната. Правете плавни движения на шията и главата, много внимателно, без резки извъртания и замятания.

3. Кърпата трябва да се държи по същия начин, както при първото упражнение. Много нежно и внимателно спуснете главата назад. Дръжте ъглите на кърпата на височина на очите, издърпайте главата към тях. Повторете няколко пъти и преместете кърпата.

Щом приключите, ползвайте кърпата за сух масаж. Започнете да я движите наляво-надясно в началото по-нежно и бавно. Постепенно усилвайте темпото, докато не усетите приятно затопляне в задната част на тила.

Движенията, които се извършват с помощта на кърпа ще помогнат да се намали болката – до пълното ѝ изчезване, и да се възстановят двигателните функции на шията. Ако сте изпробвали някое от трите упражнения, навярно сте разбрали, че кърпата служи за подложка. Но ако по време на изпълнението почувствате болка, тогава трябва незабавно да спрете и да се консултирате със специалист, които ще открие причината за дискомфорта.

LecoVita Периферин U300 Флекси Макс – при проблеми с шията, гърба и кръста!

„От години страдам от болки във врата… Попаднах на информация за LecoVita Периферин U300 Флекси Макс в интернет. Реших да рискувам. Облекчението дойде почти веднага. За мен този продукт работи!!!“ – Георги Иванов, Пловдив.

 

LecoVita ПЕРИФЕРИН U300 ФЛЕКСИ МАКС
LecoVita ПЕРИФЕРИН U300 ФЛЕКСИ МАКС

Източник: doktor-kartavenko.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *