Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви лекарства да вземете, когато отивате на вилата?

Тръгвайки за вилата или на екскурзия, всеки трябва да сложи в багажа си комплект от лекар­ства. Хората, страдащи от стенокардия, особено след прекаран инфаркт, винаги трябва да си носят нитроглицерин – по-добре във вид на спрей, който действа значително по-бързо от таблетките и по-дълго се съхранява. Носете си и аспирин, ако получите пристъп, го сдъвчете, а също и предпи­сания от вашия лекуващ лекар бета-блокер.

Ако страдате от артериална хипертония, в аптечката винаги трябва да имате средство за овладяване на хипертоничната криза, например еналаприл, както и обичайните ви лекарства, предписани от лекаря ви. Ако ви се случи за пръв път (в последно време често се наблюдава, особено при млади хора), извършете няколко простички процедури: притискайте очните ябълки, докато се появи леко чувство на болка; напрегнете коремните мускули w задръжте ди­шането. Ако това е недостатъчно, докато дойде лекарят, опитайте да повърнете. Но дори и да се справите самостоятелно, вие трябва да се пре­гледате, защото всякакви колебания на кръвното налягане са признак за някакво нарушение.

Сърдечноболните през това време на го­дината са длъжни да се вслушват в организма си. Понякога работещите в градината на вилата получават болка в областта на сърцето, но я смятат за обичайна умора и не забелязват развитието на пристъпа.

Запомнете и не пренебрегвайте следните симптоми: болки в гърдите наред с усещането за обща слабост и чувство на страх, които бързо преминават в състояние на покой. Появяване на задух и чувство за недостиг на въздух. При артериална хипертония обърнете внимание на внезапното главоболие, на „мушиците“ пред очите и на главозамайването.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *