ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лекува ли се синдрома на хроничната умора?

Синдрома на хроничната умора се определя като състояние, което причинява тежка умора и не се подобрява след почивка. Хроничната умора се появява след заразяване и по-рядко след стрес или някакъв инцидент. Това заболяване може да засегне хора в различни възрастови групи, но най-често засяга хората между40-50 години. Синдрома на хроничната умора се появява по-често при жените отколкото при мъжете, жените са четири пъти по-склонни да развият това заболяване от мъжете. Синдрома на хроничната умора засяга хората по различен начин някои не могат да ходят на работа и прекарват по цял ден в леглото, други спират обучението си, а при някои има и сериозни увреждания.

Основните признаци и симптоми на болестта са: умора, загуба на паметта и нарушена концентрация, възпалено гърло,болезнено и леко увеличение на лимфните възли, необясними болки в мускулите, главоболие. Допълнителните симптоми, които могат да се появят по време на болестта са коремно болка, алергии, подуване на корема, болка в гърдите, хронична кашлица, диария, замайване, сухота в устата, ушебол, неравномерен сърдечен пулс, болки в челюста, сутрешна скованост, гадене, студени тръпки и нощно изпотяване. Съществуват и психологични проблеми, като депресия, раздразнителност, тревожност и пристъпи на паника. Симптомите могат да варират през целия ден.

Точните причини за развиването на синдрома на хроничната умора за сега не са известни. Някои смятат, че заболяването се развива след заразяване с грипен вирус други, че заболяването е свързано с нарушения в имунната система или в хормоналната, а някои изследвания пък доказват, че нервната система също е замесена.

Лечението на синдрома на хроничната умора има за цел да управлява симптомите на болния човек. Няма лекарство, което да може да победи всички симптоми на болестта. Повечето процедури се правят при хора с леки до умерени симптоми.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Лекува ли се синдрома на хроничната умора?

  1. Pingback: Защо понякога страдаме от хронична умора? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *