Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо понякога страдаме от хронична умора?

Какво представлява хроничната умора?

 

Напълно нормално е за кратко време да се чувствате изтощени и отпаднали след дълъг, напрегнат ден или пътуване. Но това е различно от продължителната, непре­късната умора, която усещате всеки ден, независимо как е протекъл той.

Умората е един от най-честите поводи за посещение при лекаря. Тя може да е вслед­ствие на предписани медикаменти. Причината може да се крие и в здравословни проблеми като депресия, диабет, множествена склероза, гастроезофагеален рефлукс, язва или сънна апнея (нарушения на дишането, което причинява чести събуждания през нощта).

Заболяванията на щитовидната жлеза засягат над 15% от възрастните хора и също са честа причина за хронична умора. Около 10% от жените страдат от желязодефицитна анемия, която предизвиква умора. (Причините за желязодефицитната анемия са обилно менструално кървене или загуба на кръв при кървяща язва.)

При някои хора в напреднала възраст е нарушено усвояването на витамин В12 от храната, което също причинява анемия. Дефицитът на витамин В12 може да бъде уста­новен чрез кръвен тест и да се лекува с приемане на витамина.

В повечето случаи обаче хроничната умора се появява вследствие на начина на живот – тютюнопушене, консумация на алкохол, нездравословно хранене, липса на движение, преяждане или обикновено недоспиване. При изследване на „Галъп“ 185 от анкетираните мъже са признали, че са заспивали по време на шофиране, а 5% – че умората нарушава ежедневните им дейности. Умората често съпътства самотата и отегчението.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *