Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо повечето жени страдат от акне?

Голяма част от жените се оплакват от предменструално акне

Акне – инфекция се получава, когато запушеният фоликул е заразен от Propionibacterium acnes, бактерия, която обикновено живее върху кожата, а вероятно и от други микроорганизми. Бактерията произвежда химически вещества и ензими, които водят до възпаление.

Пъпките са резултат от инфектирани черни или бели точки, които се пукат, освобождавайки себум, бактерии, мъртва кожа и бели кръвни клетки върху околните тъкани. Възпалени пъпки близо до повърхността на кожата се наричат папули, те са червени и подути и могат да бъдат доста нежни при допир. Папулите могат да се напълнят с гной, тогава се наричат пустули.

Ако фоликулът продължи да се увеличава, а не се спука, той оформя затворена торбичка, наречена киста, която може да се почувства като бучка под кожата. Големи твърди отоци дълбоко в кожата се наричат възли. Възлите и кистите могат да причинят болка и появата на белези.

страдат от акне
Голяма част от дамите страдат от предменструално акне

Защо повечето жени страдат от акне?

Точната причина за появата на акне е по-скоро неизвестна. Изключение прави появата на акне при жени в резултат на свръхпроизводството на мъжки хормон, което е диагностицирано с прекомерно окосмяване, наречено хирзутизъм, особено в места, които не са обичайни за жената; нередовен менструален цикъл и внезапна поява на акне преди менструалния цикъл.

Направено през 2001 година проучване показа, че менструалният цикъл влияе на акнето. Изненадващо проучването разкри, че 53% от жените на възраст над 33 години имали по-висок процент на предменструално акне, отколкото това явление се среща при жените под 20-годишна възраст.

Доказано е, че дамите са по-предразположени към развитието на акне от мъжете.

Как се диагностицира акне?

Акнето е с характерен външен вид и следователно не е трудно за диагностициране. Пълната история на болестта (анамнеза) трябва да се вземе предвид, включително и по въпроса за грижата за кожата, диетата, факторите, които подобряват или влошават състоянието, използването на медикаменти и предварителното третиране.

Прегледът включва лицето, горната част на шията, гърдите, раменете, гърба, както и другите засегнати зони. При добро осветление лекарят може да определи какъв вид и колко са пъпките, дали са възпалени, дали са дълбоки или повърхностни и дали има белези или промяна в цвета на кожата.

Кръвни тестове се правят, когато е вероятно пациентът да има хормонални или други здравословни проблеми. При определянето дали има бактериален или дрожден свръхрастеж, който да допринася за това състояние, могат да бъдат направени тестове. Болният трябва да бъде изследван и за хранителни алергии.

Източник:woman.ru,zajenata

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *