Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение с вендузи – какво трябва да знаете?

Поставянето на вендузи е безболезнен процес

Практикуващите традиционна китайска медицина започват лечението, като поставят диагноза на пациента след разговори, внимателно измерване на пулса, преглед на езика и други части на тялото, като според преценката им могат да използват и други методи. Целта им е да възстановят баланса и да подобрят протичането на чи, или жизнената енергия, която преминава през тялото по канали, наречени меридиани.

лечение с вендузи
Лечение с вендузи

Според традиционната китайска медицина болестите се появяват, когато чи не се движи правилно в тялото.

Практикуващите акупунктура са обучени да откриват къде чи енергията е в застой, отслабнала или е дебалансирана. Те използват поставянето на вендузи за специфични проблеми при протичането на чи. Поставянето на вендузи разпръсква и придвижва чи, като упражнява всмукване и натиск.

Поставянето им се използва, когато чи енергията е блокирана в определени точки или когато чи трябва да се изтегли към повърхността на тялото от вътрешността му. Например при лечение на инфекции на белите дробове и простуди, тъй като се смята, че всмукването разпръсква и придвижва чи, която е била блокирана и заседнала в белите дробове.

Освен това вендузите могат да изтеглят „настинката от вятър“, за която в китайската медицина се смята, че причинява инфекции на белите дробове.

При лечението с вендузи пациентите обикновено са легнали

Вендузите са направени от бамбук или от здраво стъкло. За да се създаде вакуум, вендузата се обръща с гърлото надолу и в нея се запалва огьнче от запалка или се поставя горящ памучен тампон. Когато кислородът във вендузата изгори, тя се поставя направо върху кожата, където остава на мястото благодарение на създадения вакуум.

поставяне на вендузи
Поставяне на вендузи

Често кожата във вендузата видимо се надига. Има и вендузи, които използват помпички вместо горене за създаване на вакуум. По принцип поставянето на вендузи е безболезнен процес.

Могат да се използват много вендузи едновременно, за да се покрие изцяло определена част от тялото.

Вендузите могат да се оставят на едно място в продължение на няколко минути или да се свалят бързо и да се преместят. Понякога те се поставят върху акупунктурните игли, които са забити в тялото.

Може да се извърши и разместване, като тялото предварително се намазва с малко масло, за да могат вендузите да се плъзгат по кожата.

След приключване на сеанса е добре пациентите да останат легнали в продължение на няколко минути. Когато вендузите се използват за лечение на настинки и инфекции на дробовете, пациентите трябва да се завият с одеяло.

Източник:https://www.medikforum.ru,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *