Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Шоколадът не причинява акне

Акнето е заболяване на космените фоликули на лицето, гърдите и гърба, което засяга почти всички мъже и жени по време на пубертета, с единствено изключение на тийнейджърските членове на няколко примитивни племена, живеещи в изолирани общества. Акнето не се пичинява от бактерии въпреки, че бактериите играят важна роля в развитието му. Акнето се появява по кожата, като черни точки или кистички, чувствителни червени подутини известни още като пъпки или под формата на кисти.

Акнето се образува, когато мастните жлези свързани с космените фоликули се стимулират по време на пубертета от повишените нива на мъжките хормони. Възпалението, което се образува до повърхноста на кожата образува гнойна пъпка, а това което е по-дълбоко води до образуването на кисти.

Има някои фактори които не влияят на акнето това са:

Наследственост – с изключение на много тежко акне повечето хора нямат този проблем. Акнето не се наследява от родителите с изключение на много тежко акне. Всеки човек в определен момент от живота си има проблем с появата на акне то не е наследствено.

Храна – храната не е причина за образуването на акне. Въпреки, че много хора съветват децата си да не ядат храни като пица, шоколад, мазни и пържени храни тези храни не са причина за образуването на акне.

Стрес – въпреки че много хора смятат, че стресът е една от причините за образуването на акне това не е така. Доказано е, че стресът не пичинява акне.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Шоколадът не причинява акне

  1. Pingback: 13 заблуди за храненето – част 3 | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *