ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Гимнастика за очите от Дийпак Чопра

Редовното практикуване на гимнастика за очите може да помогне за възстановяване на зрението и за предотвратяване на бъдещи проблеми

очите
Гимнастика пази очите здрави

Такава гимнастика обикновено включва промяна на фиксацията на погледа върху далечни и близки предмети, както и въртене на очите в различни посоки.

Известният индийски лекар, мислител и писател, написал значително количество книги на тема мистика и алтернативна медицина  Дийпак Чопра предлага свой собствен набор от упражнения за подобряване на зрението.

Повечето от зрителните увреждания е възможно да се дължат на лошите навици, които имаме. Например, пренебрегването на прости хигиенни правила и фокусирането на очите върху близки предмети, като компютърен монитор или книга, за дълги периоди от време, може да предизвикат различни проблеми и заболявания.

Дийпак Чопра

В дългосрочен план това би могло да се превърне в причина за загубата на мускулната гъвкавост на окото. След година или две обектите, разположени много близо или много далеч, стават по-размазани.

Прогресирането и вече съществуващите нарушения могат да доведат до носене на очила, контактни лещи, различни коригиращи операции и дори блефаропластика.

За да предотвратите развитието на този неприятен сценарий, не трябва да се съсредоточавате върху конкретен обект в продължение на дълго време. Нужно е да правите почивки. Можете да използвате и друг прост начин – редовно да изпълнявате упражнения за очите.

Известно е, че гимнастиката за очите е разработена от индийските йоги преди хиляди години. В опитите си да поддържа здравето и да създаде силно тяло, йогата се грижи за всички органи и системи в човешкото тяло. И, разбира се, не забравя очите.

Очите се нуждаят от редовни упражнения и още по-редовна почивка

Това е нещо, което трябва не само да се помни, но ида се практикува от съвременния човек.

Дийпак Чопра, гуру и съветник на много холивудски звезди и певци, между които Деми Мур и Мадона, предлага всеки един от нас да намери време за тази приятна и полезна гимнастика за очите.

И така, ето какво трябва да направите:

Лесни упражнения за очите подобряват зрението

– Гледайте със затворени очи в посока към слънцето за 15 до 20 секунди;
– Със затворени очи, бавно завъртете главата в посока на часовниковата стрелка, докато гледате слънцето;
– За да помогнете на вътрешните мускули на окото, отговорни за фокусирането, погледнете обект в близост и след това такъв, които е на разстояние. Например, фиксирайте пръста на вашата протегната ръка и след това погледнете предмет, който е на хоризонта. Повторете упражнението 15 пъти, без да се напрягате;
– Мигайте бързо в продължение на 30 секунди;
– Погледнете нагоре и наляво и задръжте тази посока на поглед за 15 секунди;
– Погледнете нагоре и надясно, задръжте за 15 секунди;
– Погледнете върха на носа и задръжте тази посока на погледа за 15 секунди;
– Гледайте пода за 15 секунди;
– Погледнете нагоре и навътре, опитвайки се да погледнете в пространството между веждите и задръжте тази посока на погледа за 15 секунди. Ако ви е трудно, сложете пръста си между веждите и съсредоточете поглед върху него;

Днес постоянно имаме близък контакт с всякакви видове джаджи, поради което зрението ни се претоварва.

Затова тези няколко минути, прекарани в гимнастика за очите, са много разумна инвестиция за вашето здраве. Не ги пренебрегвайте.

Източник: www.cnbc.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *