Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Гинко билоба – какво лекува тази уникална билка?

Гинко билоба помага при редица здравословни проблеми

Листата на гинко билоба, свежи или изсушени, и семената, се използват за лечебни цели. Гинко притежава забележителни лечебни свойства, които са описани в най-старите китайски медицински източници 2800 г. пр. Хр.

Според традицията в Япония семената на гинко се поднасяли на гостите заедно с алкохолните напитки. Клиничните изследвания показват, че един от ензимите, характерни за гинко билоба, ускорява разграждането на алкохола в тялото. Екстрактът от листата се използва от хиляди години в Азия за лечение на алергии, астма и бронхит. В китайската медицина той се цени и като сърдечен регулатор, който помага при лечението на сърдечна аритмия.

гинко билоба
Гинко билоба – вълшебна билка

За пръв път гинко билоба е внесено в Европа през 1730 г., а в Северна Америка през 1784 г. – засадено е като екзотично декоративно градинско растение близо до Филаделфия. Лечебните екстракти на гинко са сред най-често предписваните лекарства, използвани във Франция и Германия.

Гинко билоба подобрява циркулацията на кръвта в тялото, особено притока на кръв в главния мозък, стимулиращ тонуса във венозната система. Билката е полезно и доказано лечебно средство за многобройни заболявания, дължащи се на ограничен приток на кръв.

Екстрактът от гинко помага и за отстраняване на вредните радикали в тялото.

Доказано е, че е ефикасен и при лечението на предменструалния синдром, като облекчава чувствителните и болезнени гърди. Освен това употребата на екстракта води до подобряване на зрението надалеч, дава възможност за възстановяване на поражения върху ретината на окото и може да донесе облекчение на хора, страдащи от главоболие, синуизт и виене на свят.

Смята се, че екстрактът от гинко билоба е полезен за възрастните хора, че повишава използването на кислорода, подобрявайки по този начин паметта и концентрацията, както и че облекчава леки депресии.

Лечебните ефекти от тази билка не се дължат само на една нейна химическа съставка, а по-скоро на синергията (взаимното допълване) между различните химически компоненти.

За да бъде ефикасен, стандартният екстракт на гинко билоба, трябва да се приема редовно. Понякога са необходими 12 седмици на приемане, преди да проличат благотворните резултати.

Екстрактите от гинко билоба се използват широко в Европа, където се продават с рецепта или свободно, като одобрено лекарство. В Съединените щати обаче екстрактът се продава като хранителна добавка под формата на таблетки или капсули.

Има сведения за силни алергични реакции на кожата, подобни на онези, причинявани от отровния шмак, след контакт с каша от плода на гинко билоба.

Изяждане дори на малка част от плода причинява тежко раздразване на стомашно-чревния тракт при някои хора. Страдащите от постоянно главоболие понякога трябва да спрат приемането му.

Някои пациенти, които вземат медикаменти за болестни състояния на нервната система, трябва да избягват употребата му. То може да взаимодейства и с някои други лекарства, но клиничната информация все още не е пълна.

Източник:woman.ru,Pixabay.com

гинко билоба
Гинко билоба подобрява паметта

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *