ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да прогоним мушиците пред очите?

Здравейте, моля да ми помогнете. Преди 1 месец едно парченце ме удари близо до дясното око и след това започна да ми се мярка нещо като муха пред окото. Очната лекарка ми предписа ампули. Освен това  приемам и капки по повод катаракта. Вече цял месец пия хапчета, но не ми помагат. Моля да ми отговорите има ли и някакви други лекарства за тези мушици?

Георги Радев – Пазарджик

Вие сякаш между другото споменавате за катарактата. Но най-вероятно тя е причината за мушиците пред очите. Това, че сте се ударили, е засилило проявите на болестта.

Нека ви припомним, че катарактата е нарушено подхранване на очната леща. Нормалната леща е абсолютно прозрачна, а в старостта тя губи своята еластич­ност. Пренапрежението на мускулите и недостатъчният крьвоток преуморяват очите. Ето затова дори и да носите добре подбрани очила, очите бързо се уморяват и главата често боли.

Имайте предвид, че захарният диабет, продължителните очни болести, травми­те на очите, както и продължителната работа при висока температура могат да провокират развитие на катаракта. Помислете за тези провокиращи фактори и може би ще откриете причината за своето състояние.

КОГАТО СЕ ЧУВСТВАТЕ ДОБРЕ ЗДРАВОСЛОВНО, ОПИТАЙТЕ И НЯКОЛКО НАРОДНИ РЕЦЕПТИ Разбира се, изпълнявайте предписанията на вашия лекар, а ние ще ви предложим и някои рецепти от народната медицина, които няма да ви навредят, мо­гат само да ви помогнат. Трябва да ви предупредим, че можете да се възползвате от тях само когато не ви боли главата, иначе има опасност да възникне тумор в мозъка.

Пригответе си настойка от съцветия на невен – лекарствен. Залейте 3 супени лъжици смлени съцветия с половин литър гореща вода, оставете за 1-2 часа в за­творен съд, прецедете и пийте по половин чаша 4 пъти на ден.

Насипете пресни валерианови корени в едно бурканче от 80-100 мл и залейте със 75-процентен спирт. Оставете настойката да престои 10 дни. Преди сън няколко пъти вдишвайте валериановите пари през

Съберете си детелина още в началото на юни и си изцедете сок от това рас­тение. Нагрейте до температура 85-90 градуса, веднага свалете от огъня и излей­те в стерилно стъклено бурканче, което трябва да затворите с плътна капачка. Благодарение на тази моментална консер­вация сокът може да се пази в хладилника в продължение на три дни. Капвайте по 1-2 капки 2-3 пъти на ден в болното око или в двете очи.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *