Какво да избягваме за да предотвратим стреса

Една добре балансирана диета е от решаващо значение за запазване на здравето и спомага за намаляване на стреса. Някои храни и напитки, действа като мощен стимулатор на тялото и по този начин са пряка причина за стрес. Тази стимулация, макар и доста приятна в краткосрочен план, може да бъде доста вредна в дългосрочен план. По-долу ще разгледаме някои от тях:

Кофеин

Кофеинът се намира в кафе, чай, шоколад, кола и т.н. Тои предизвиква отделянето на адреналин и по този начин повишава нивото на стрес. Консумирането на твърде много кофеин не е полезно за здравето на човек предполага се, че съществува връзка между кофеина и високото кръвно налягане, както и високите нива на холестерол.

Алкохол

Подобно на кофеин, приемът на умерени количества алкохол е полезен за здравето, но алкохолът в по-големи количества е основната причина за стреса. Алкохолът стимулира отделянето на адреналин, което води до проблеми, като нервно напрежение, раздразнителност и безсъние. Прекаленната употреба на алкохол повишава мастните натрупвания в сърцето и намалява имунната функция. Той ограничава способността на черния дроб за премахване на токсини от тялото. По време на стрес, тялото произвежда няколко токсини като хормони. При липсата на филтриране от черния дроб, тези токсини продължават да циркулират в тялото, а това води до сериозни проблеми.

Пушене

Много хора използват цигарите, като средство за справяне със стреса. В краткосрочен план изглежда, че това помага, но в по-дългосрочен плана се оказва, че тютюнопушенето е много вредно за организма. Доказано, е че пушенето на цигари води до с различни ракови заболявания, хипертония, респираторни заболявания и сърдечно-съдови заболявания.

Сол

Солта повишава кръвното налягане, разрушават надбъбречната жлеза, и предизвиква емоционална нестабилност. Използвайте заместители на солта, избягвайте храни с високо съдържание на сол.

Мазнини

Да се избягва консумацията на храни, богати на наситени мазнини. Мазнините водят до затлъстяване и ненужен стрес върху сърдечно-съдовата система. Счита се, че богатите на мазнини храни предизвикват рак на гърдата, на дебелото черво и простатата.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ И АЛКОХОЛА С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против алкохолизъм и тютюнопушене!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *