Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 навика, които помагат при лоша циркулация на кръвта

За да се подобри лошата циркулация на кръвта е препоръчително да се комбинира физическа активност с подходящо хранене, съветва Дейвид Улф

циркулация на кръвта
Гинко билоба помага при лоша циркулация на кръвта

Когато е влошена циркулацията на кръвта на помощ идват природните средства и елементарната, лесно достъпна и изпълнима физиотерапия.

Дейвид Улф

Дейвид Улф е диетолог, нутрологист и привърженик на алтернативната медицина. Известен е с диетите със сурова храна, които пропагандира от малкия екрани чрез медиите. Автор е на многобройни книги, които разказват за неговите хранителни и лекарствени философии, включително Superfoods: The Food and Medicine of the Future and Eating for Beauty.

Неговите 10 класически препоръки за подобряване циркулацията на кръвта включват само и единствено естествени средства

В човешкото тяло има кръвоносни съдове, които са с обща дължина около 96560 киломерта, и заедно със сърцето и други мускули те съставят кръвоносната система.

Ролята на тази мрежа от кръвоносни съдове е да пренася кръв до всяка част на тялото. Въпреки това, когато циркулацията е лоша, тя забавя или блокира притока на кръв, а клетките в тялото не могат да получат необходимия кислород и хранителни вещества.

В случай на намален приток на кръв, човек развива лоши симптоми на циркулация. Това обикновено се случва в крайниците и най-честите причини за включват диабет, затлъстяване, сърдечни болести и артериални проблеми.

Хората, страдащи от лошо кръвообращение, изпитват симптоми като мускулни крампи, изтръпване, пулсираща или жилеща болка в крайниците.

Ако не се лекува, този проблем може да доведе до намаляване на кръвния поток и плака в артериите , което може да причини по-сериозни състояния, като сърдечен удар или инсулт.

Ето защо е от голямо значение да се подобри притока на кръв в тялото. Дейвид Улф предлага най-ефективните естествени начини за това:

Редовните упражнения засилват циркулацията. Можете да изберете физическа активност като плуване, бягане, ходене или каране на колело

Масажът засилва кръвообращението, като стимулира притока на кръв в третираната зона.

Пийте много вода

Избягвайте пушенето , тъй като то е една от основните причини за лоша циркулация.

Раздвижването ще подобри циркулацията на тялото, тъй като продължителните периоди на седене я забавят.

Здравословната и добре балансирана диета , богата на зеленчуци, плодове, здравословни мазнини, протеини, и такава, която е с ниско съдържание на сол, транс-мазнини и захар, ще увеличи притока на кръв в тялото.

За да засилите незабавно циркулацията, използвайте възглавница, за да повдигнете краката, докато седите.

Терапията с горещо и студено засилва циркулацията; затоплете тялото за около 30 секунди и след това го изстудете за приблизително същото време.

Хидротерапията ще ви помогне да подобрите кислородния поток, тъй като горещата вода отпуска напрегнатите мускули, засилва кръвообращението и позволява на кислорода да тече по-плавно.

Гинко Билоба е универсална билка, която засилва циркулацията и се предлага под формата на течен екстракт, таблетки, капсули или изсушени листа.

Освен това, вие ще се възползвате от ниско от скраб, приготвен от сол, тъй като той ще изглади кожата, ще енергизира краката ви и ще облекчи излишната течност. За да засилите кръвообращението, кръстосайте с кръгови движения, работещи по пътя нагоре по крака, от глезена до коляното.

Обърнете внимание, че обувките с висок ток и заострените крака прекъсват притока на кръв от сърцето към краката, така че винаги трябва да избирате апартаменти или трениращи.

Можете също да опитате чорапогащи за трикотажни компресии, които са специално създадени, за да помогнат на кръвта да циркулира лесно през краката.

Източник: www.davidwolfe.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *