Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

9 неща, които не бива да подарявате

Когато решите да подарявате каквото и да е, преди всичко избирайте подаръка със сърцето си

подарявате
Внимавайте какво подарявате!

Но имайте предвид и поверията, които съществуват за някои подаръци.

В навечерието на новогодишните празници много хора се замислят какво да подарят на роднини и приятели. Но си струва да запомните, че има няколко неща, които не могат да се подаряват, тъй като те привличат отрицателна енергия и носят лош късмет на онзи, който е дарен с тях.

Разбира се, има и хора, които не се замислят особено, и затова избират подарък, който ще е нужен и практичен. Поличбите и поверията за такива хора са празни приказки. Но има и други, които наистина вярват в народните сказания. И всеки подарък се възприема от тях като определен знак. Според такива вярвания има подаръци, които се считат за заредени с отрицателна енергия, нищо че са избрани с много любов и са купени с най-добри чувства.

Ето защо, добре е да знаете какво можете да подарите и какво не става за подарък, с повод или без повод

Ако не сте наясно с подобни вярвания, тогава съществува риск да се поставите в неловко положение. В крайна сметка този, за когото е предназначен вашия дар, няма да е щастлив, а по-скоро, разстроен или обиден. Особено ако той самия вярва в подобни поличби.

Какво не може да се подарява

1. Всякакви остри предмети (ножици, ножове, вилици)

Има вярване, че острите предмети действат като магнит за отрицателната енергия. Затова можете да ги купите само за себе си, но не и като подарък. Те внасят мъка, кавги и раздори в къщата. Освен това, според някои древни сказания, можете да станете враг на човека, който е бил „почетен“ с този лош дар.

2. Огледало

Тази поличба се отнася главно за жените. Според легендата повърхността на огледалото служи като вход към друг свят, в който живеят ужасни и жестоки същества. И ако дареното огледало се счупи или напука, тогава това може да доведе до поредица от нещастия и смърт.

Затова адекватните хора се въздържат от подобни подаръци и дори не се замислят да ги подарят.

Освен това, смята се, че огледалата са надарени с магия и не трябва да се приемат като подарък, тъй като те могат да създадат проблеми.

3. Медицински изделия

Да, на някой може да му хрумне да подари на баба си полезна и скъпа хранителна добавка, например. А защо не и модерен апарат за измерване на кръвното налягане? Обратно на онова, което си мислите, не може да подарявате каквито и да е неща, свързани с медицината, фармакологията и т.н. защото ще се влоши здравето на онзи, на когото ги подарявате.

4. Чинии, тенджери, тави, кофи

Не можете да подарявате празна посуда, тъй като това ще привлече липсата на пари. Ако все пак сте решили да направите такъв подарък, тогава сложете монета в чашите, банкнота върху чиниите или пригответе нещо вкусно в тенджерата и тавата. Ако поради някаква причина подаръкът ви е кофа, сложете в нея плодове и зеленчуци.

5. Часовник

Китайските мъдреци вярват, че приемането на подарен часовник ще започне отброяването до смъртта на човека. Също така, такъв подарък може да доведе до кавга или раздяла. А според скандинавско поверие, механизмът на часовника разрушава биологичните ритми. Може, обаче да подарите стенен часовник. И все пак такъв подарък е възможно да съсипе топлите отношения.

6. Портфейл

Не можете да подарите празен портфейл, защото в този случай рискът от загуба на пари е съвсем реален. Затова сложете банкнота и монета в него, преди да го подарите. Това ще привлече финансово благополучие и добър късмет.

7. Перли

Бижу с перли може да привлече болести и да причини загуби, защото според древните легенди символизира сълзите на сираците и вдовиците.

8. Шал или шапка

Може да привлече ненужни неприятности и мъка.

9. Не е добра идея съпрузите да си подаряват книги

Такъв подарък може да провокира предателство, според народните поверия.

Как да неутрализирате подарък от горе изброените?

Ако се е случило така, че са ви подарили някой от тези предмети, не се притеснявайте.

Най-добрият вариант е да „купите“ подаръка. За да направите това, трябва да дадете малка сума пари за него. Например, шеговито дайте на дарителя монета от един лев за подаръка. Така можете да неутрализирате отрицателната енергия.

Освен това, такъв подарък може да бъде неутрализиран и със сол. Просто го увийте в целофан и го оставете за една нощ в сол. На сутринта той вече ще бъде изчистен от всяка негативна енергия. Според поверието, солта абсорбира целия негатив.

Можете също така да използвате и църковни свещи. Запалете свещ и поставете подаръка над пламъка. Не е необходимо да се опитвате да го изгорите. Важното е димът от свещта да „обходи“ целия подарък . Така отрицателната енергия ще бъде премахната.

Когато избирате подарък за роднини, приятели или просто познати, не забравяйте, че трябва да се дава от сърце – само така надареният ще бъде предпазен от неуспехи и бъдещи беди.

Източник: www.vgoroden.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *