Начало / Болести и лечение / Сюзън Поутър: Течният хлорофил обновява клетките


Витамин С + Цинк – мощна противовирусна защита за цели 3 месеца! 10% отстъпка!

Сюзън Поутър: Течният хлорофил обновява клетките

Консумацията дори на една капка течен хлорофил на ден ще ви спести честите посещения при лекаря

 хлорофил

Хлорофил – много ползи, лесна употреба

От онова, което сме учили като ученици в часовете по биология си спомняме, че хлорофилът оцветява листата на растенията в зелено. Знанията за хлорофила на много хора се изчерпват с това, но напразно, защото този пигмент има много полезни свойства, освен да се грижи за красотата на листата. Научно доказано е, че молекулите на хлорофила и хемоглобина (най-важният елемент на кръвта) имат много подобна структура. Единствената разлика е, че в хлорофила основният атом е магнезия, а в хемоглобина – желязото. С други думи, можем да кажем, че хлорофилът е кръвта на растенията.

Хлорофилни продукти

Такива храни могат да бъдат наречени суперхрани, заради безценните ползи, които носят на човешкия организъм.

Има два основни източника на зелен пигмент:

1. Натурални продукти – спанак, магданоз, зелен фасул, рукола, морски водорасли, зеле и кълнове от пшеница. Количеството хлорофил в естествените продукти намалява по време на термичната им обработка, при замразяване или дългосрочно съхранение.

2. Добавки, създадени на базата на натурални продукти в течна форма и капсули. Такива добавки дават по-бърз ефект. Употребата на добавки трябва да е на празен стомах 30 минути преди хранене.

Течен пигмент – какво е това?

Световно известната диетоложка Сюзън Поутър препоръчва използването на хранителни добавки с хлорофил. Те имат изумрудено зелено оцветяване с лек мирис на вода от езерце, тъй като представляват разтвор на хлорофилин – съединение, получено чрез екстракция от хлорофил в лабораторни условия. Основният източник е люцерната. Създаденият от нея концентрат съдържа редки вещества и минерали, които носят огромни ползи за човешкото тяло. Люцерната има богат състав поради мощната си коренова система, която абсорбира ценни вещества от дълбоките слоеве на почвата.

Съставът на люцерна включва:

– витамини (C, A, K и други);
– минерали (K, Ca, MgO, Fe и други);
– микроелементи (B, Mn, Cu и други);
– киселини (фолиева и други).

Течните добавки с хлорофилин отдавна се използват от хората по света за подобряване на здравето и общ тонус на организма. Продуктът се продава в различни дозировки и преди употреба трябва да проучите внимателно инструкциите, защото понякога е достатъчна една капка разтвор, а друг път и супена лъжица няма да навреди. Всичко зависи от концентрацията на хлорофилин.

Полза – голяма, употреба – повече от лесна!

Сюзън Поутър напомня, че в продължение на много години учените изучават полезните свойства на хлорофила. Той се нарича още и естествен освежител, тъй като това вещество ви позволява да:

– подобрите състоянието на устната кухина, предотвратява появата на неприятна миризма, кариес и възпаление;

– обновява клетките и стимулиране на процеса на регенерация на тъканите;

– стимулира процеса на образуване на кръв;

– укрепва нервната система;

– намалява риска от инфекциозни заболявания;

– нормализира работата на храносмилателната система;

– възстановява черния дроб;

– подобрява работата на бъбреците;

– укрепва кръвоносните съдове;

– подобрява сърдечната функция;

– предотвратява развитието на ракови заболявания.

Приложение

Ако искате да укрепите имунната система и цялостното здраве, просто трябва да включите много зеленолистни зеленчуци в ежедневната си диета. Ще е добре ако е възможно предварително да сте запознати с произхода на тези зеленчуци, за да сте сигурни, че при отглеждането им не са използвани вредни торове и други добавки.

Сюзън Поутър обяснява защо течният хлорофил е особено полезен

1. За кръвта. Тъй като хлорофилът активира процеса на хематопоеза, той е добре да се прилага при анемия, кървене (от носа, тежки менструации). Също така, този пигмент стимулира мозъка, увеличава производството на червени кръвни клетки, почиства кръвта от токсини и активира ензими, които синтезират витамин К – особено необходим за коагулация на кръвта.

2. За храносмилателната система. Приемът на хлорофил подобрява състоянието на храносмилателния тракт, по-специално:

– елиминира патогените;
– активира производството на панкреатични ензими;
– възстановява лигавицата на стомаха;
– поддържа благоприятна микрофлора в червата.

Хранителните добавки с хлорофил са особено подходящи за деца, най-вече за такива с лош апетит

3. При лечение на рак. Препоръчва се редовно да се използва хлорофил като профилактика на онкологията, тъй като пигментът нормализира киселинно-алкалния баланс и предпазва организма от канцерогени.

Сюзън Поутър предупреждава и за страничните ефекти, които хлорофилът (или добавките с него) може да предизвика

Хлорофилинът не предизвиква странични ефекти, но при предозиране може да се появи стомашно разстройство и алергии.

Също така, добавката не трябва да се приема едновременно с лекарства, които повишават чувствителността на организма към слънчева светлина, тъй като това може да провокира обрив или изгаряния по тялото (при условие че ефектът на ултравиолетовите лъчи върху кожата се увеличава).

Ако планирате да се подложите на тест за кръвна култура, приемането на добавката трябва да се спре три дни преди теста, за да се изключи фалшив диагностичен резултат.

Зелената течност с чудодейни свойства се използва от много световни знаменитости, например, Шарън Стоун и Моника Белучи. Затова не е изненадващо как звездите успяват да имат добро здраве на всяка възраст, и въпреки годините да изглеждат зашеметяващо.

Сюзън Поутър

Сюзън Поутър е американска диетолог, личен треньор, телевизионен водещ и автор на няколко книги за здравословен начин на живот и хранене, родена в Австралия. През 90-те години на миналия век стана известна и с фразата: „Може да сте дебели и да обичате себе си. Може да сте дебели и да сте страхотен човек. Можете да сте дебели и да сте обичани и ценени от близките и приятелите си. Но не можете да сте дебели и здрави.”

Източник: susanpowteronline.com

ХЛОРОФИЛ

ХЛОРОФИЛ – за здраве, сила и енергия

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*