ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ВАЖНО: Тези 5 храни са абсолютно забранени при грип и настинка

Млякото и млечните продукти също са в този списък

В сезона на грипа и настинките е от изключително значение с какво се храним. Ако се чувствате болнави, можете да заложите на лечебна диета, която ще ви помогне да се възстановите по-бързо. За целта е необходимо в менюто ви да има повече сезонни плодове и зеленчуци, а други храни да бъдат изключени изцяло.

при грип и настинка
Храни, забранени при грип и настинка

1. Мляко и млечни продукти

Млечните съдържат лактоза и казеин, които доказано стимулират образуването на слуз в организма. Ако ги консумирате, когато сте болни, вероятността да страдате от мокра кашлица, е огромна. Затова, когато усетите, че се разболявате, ги изключете от менюто си.

2. Соя и соеви продукти

Соята е продукт, който се употребява предимно от веганите и вегетарианците, тъй като съдържа голямо количество протеин. По време на грипния период е добре да се избягва консумацията й, тъй като, подобно на млечните, стимулира образуването на слуз.

3. Сладкиши

Всякакви сладкиши, торти и бисквити от магазина са забранени, защото съдържат прекалено много захар, а те отново образуват слуз. Ако не искате да страдате от кашлица, изключете изброените продукти от менюто си.

4. Кафе и други напитки, които съдържат кофеин

Кафето и другите напитки, които съдържат кофеин, предизвикват хрема и кашлица. Затова е добре, когато сте болни, да пиете само и единствено чиста питейна вода. Тя ще помогне слузта да бъде изхвърлена от организма много бързо.

5. Всякакви ядки и семена

Ядките и семената са богати на протеин. Стимулират производството на слуз и предизвикват кашлица. За да се преборите бързо и лесно с грипа и настинките, най-добре е да не ги консумирате известно време.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *