Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Георгиев: Зеленият лазер е единствена алтернатива на болезнената хирургична операция на простатата

Хил клиник разполага с три от най-модерните лазери за лечение на увеличена простата

 простатата
Д-р Георгиев: Зеленият лазер е единствена алтернатива на болезнената хирургична операция на простатата

Аденом на простатната жлеза е болест, известна като доброкачествена простатна хиперплазия. Заболяването представлява растеж на простатната тъкан при мъжете от средна възраст нататък. При младите мъже, простатната жлеза е в почти неоткриваем рудиментарен стадий. По време на пубертета обаче простатната жлеза започва да се променя поради засиленото производство на хормони тестостерон и дихидротестостерон.

Аденом на простатната жлеза е сред най-разпространените заболявания при мъжете

Почти 50 процента от представителите на силния пол, които са навършили 50 г. имат и проблеми и симптоми, които предупреждават за проблем с простата.

Симптоматиката включва

Обструктивни симптоми:

– Слаб и/или периодичен поток на урина.
– Намаляване силата на струята по време на уриниране .
– Усещане за непълно изпразване на пикочния мехур.
– Уриниране за втори път в рамките на период от 2 часа.
– Трудност или забавяне при започване на уриниране.
– Задържане на урина (понякога и до литър и половина, като количество).

Дразнещи симптоми:

– Полиурия или повишена честота на уриниране.
– Ноктурия или необходимостта от често уриниране през нощта.
– Внезапно желание за уриниране.
– Инконтиненция.

В начален етапи, и когато случаите са по-леки, се провежда медикаментозно лечение. Ако то не доведе до облекчение, се стига до хирургична намеса: аденомектомия, или трансуретрална резекция на простата (TURP). Това създава много неудобства за пациента – поставя се катетър, възстановяването е по-бавно. Освен това има и с риск от странични ефекти като импотенция и незадържане на урината

Д-р Георги Георгиев от Хил Клиник напомня, че профилактичните прегледи са ключови за ранната диагностика

Те са предпоставка и за успешното лечение. Още повече, че днес съвременната медицина има най-модерното решение на проблема – PVP (фотоселективно изпаряване на простатата) посредством специално разработена система – Зелен лазер.

Зеленият лазер предоставя минимално инвазивно лечение. Този модерен уред е категорична и единствена алтернатива на болезнената хирургична операция на простатата.

Само за час се премахва увеличената простата. Страничните ефекти са минимални и почти незабележими. Операцията се провежда със специален лазерен апликатор „Greenlight“. Светлинните импулси на Зеления лазер се насочват към тъканите на простатната жлеза и ефективно изпаряват и премахват аденома.

Подобрение и намаляване на симптомите на заболяването сред хората, които са преминали операция със Зеленият лазер настъпва още на следващия ден. Уринирането се нормализира незабавно и напълно се освобождава пикочният мехур.

При този съвременен неинвазивен метод има пълната липса на кървене. Това предполага, че може да се оперират дори и пациенти, които приемат лекарства за разреждане на кръвта при съпътстващи сърдечни и съдови заболявания. Останалите процедури за премахване на увеличената простата са свързани с кръвозагуба и са невъзможни при тази група пациенти.

Зеленият лазер в действие

Зеления лазер съкращава значително времето за операция и анестезия, тъй като не се губи време за коагулация на кървящите съдове, както при класическата простатна хирургия. Процедурата е щадяща за мъжа, а симптомите, които увеличената простата причинява веднага отшумяват.

Пациентите още на следващия ден са без катетър и обикновено напускат клиниката на в рамките на 24 часа

„Нито един от съществуващите досега методи не е водил до такива резултати в лечението на уголемена простата, както и от почти пълната липса на усложнения и странични ефекти. Следоперативните странични ефекти, ако ги има, са минимални и с временен характер“, казва д-р Георгиев.

Пълното възстановяване отнема няколко седмици

В редки случаи може да се наблюдава кръв в урината, като това не носи опасност и не изисква допълнителна медицинска намеса. Операцията с помощта на Зеленият лазер не нанася сериозна вреда на тъканта, а аденомът е ефективно премахнат. Точно заради затова методът се цени и се практикува в много болници по света.

За съжаление в България процедурата не се покрива по здравна пътека от НЗОК и пациентите инвестират сами в лечението

Стойността на операцията зависи от големината на простатната жлеза и се определя от уролога по време на прегледа/ехографското изследване.

В България само Хил клиник разполага с тази технология.

Хил клиник се намира в гр. София, 1618 бул. “Ал. Пушкин” 71

Може да запазите час за консултация и профилактика на простатата на 02/439 31 31, 0700 131 31

Консултацията на пациенти с ДПХ през м. ноември е с намалена стойност: 25 лв. и включва всички необходими изследвания:PSA туморен маркер, ректално туширане, ехограф.

Източник: hillclinic.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *