БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Силата на парите: ето как да сте щастливи и свободни с малко пари

Основата на просперитета се съдържа във фразата: „Чувствам се сигурен (свободен, силен), независимо колко пари имам“

парите
Силата на парите чезне, когато спрем да сме зависими от тях

Парите са много мощен символ в нашето общество. Те ни осигуряват всичко необходимо: храна, дрехи, жилище. Поради тази причина те също са и символ на сигурността. С помощта на парите ние задоволяваме нашите нужди. Плащат ни пари за нашето време, умения или услуги, така че те са символ на самочувствие и просперитет.

Силата на парите

С тях можем да си купим всичко необходимо за релакс. Затова те символизират свободата и избора. Те могат да бъдат заменени за „символи на състоянието“ и знаци за принадлежност. По този начин те също така показват мястото на индивида в обществото и социална група. Освен това парите са тясно свързани отношението ни към родители, съпрузи или бивши партньори, тоест те представляват символ на любов, подкрепа, зависимост, нужда и сила. Затова не е изненадващо, че перите често ни изнервят, защото те означават толкова много!

Подходът ни към парите често разкрива колко сигурни се чувстваме в света, както и колко сме емоционално зависими

Ако се притесняваме за парите, или имаме силно желание да ги харчим, или натрапчиво да си осигурим сигурно бъдеще, или мечтаем да бъдем богати, или да се чувстваме виновни да имаме пари, това означава, че парите символизират за нас съответните аспекти на нашия живот.

Сигурно много от вас ще останат изумени подобни са храната и парите. Колко сходства има между тях… Подобно на парите, храната и телесното тегло също се претеглят в нашето общество. Следователно, когато ядете поредното парче вкусна торта, това може да означава и следното: загубили сте контрол над себе си, опасен човек сте, храните детето вътре в себе си, защитавате се, наказвате някого.

По подобен начин може да се дешифрира поведението на хора, страдащи от загуба на апетит или, напротив, онези, които непрекъснато поглъщат храна: те или хронично се лишават от нещо, или принуждават себе си непрекъснато да трупат. Парите и храната често се разглеждат като негативни, но необходими. Погрешно се приема, че с тяхна помощ можете да задоволите емоционалните си нужди. Но те не могат да направят това, и следователно никога няма да се почувствате достатъчно богати (или достатъчно слаби).

Един от ключовете за постигане на просперитет е да загубите „теглото“, с което сте заредили концепцията за „пари“

Представете си, че имате много пари и обърнете внимание на това как се чувствате. След това се запитайте:

Какво символизират парите за вас? Сигурност, свобода, независимост, власт, позиция в обществото, самочувствие, щастие или задоволяване на емоционалните ви нужди? Не се ли страхувате да бъдете богат? Ако е така, може би се страхувате, че другите хора ще очакват нещо от вас, като от богат човек? Какво ще правите тогава? Как ще постъпите?

В момента често ли използвате липсата на пари като извинение?

Обикновено казвате ли си: „Определено бих го направил, ако имах достатъчно пари“? Парите ли са истинската причина? Бъдете честни със себе си!

Може би свързвате парите с родителите си или с бивш партньор? Представете си, че им кажете, че сте станали богати. Чувствате ли възбуда, тревожност или съпротива? Не ви ли е страх от това, че може да ги накарате да се почувстват унизени? Ако е така може би вие се страхувате от това, че другите ще имат очаквания към вас като към богат човек? Какво ще правите тогава? Как ще постъпите?

Ако имате партньор, често ли се карате и спорите с него/нея за пари? Ако е така, какво символизират парите във вашата връзка? Мощност? Липса на интерес? Доверие? Зависимост? След като осъзнаете какво означават парите за вас и защо се страхувате от богатството, можете да започнете да сваляте тази „тежест“.

Можете лесно да разберете и убедите себе си, че ще намерите сигурност, свобода или власт в себе си, без да са ви нужни пари за това.

Ако парите са символ на свободата, тогава какво означава за вас да сте свободни?

Как бихте започнали да се освобождавате? В края на краищата, свободата е дар, с който ние сами се възнаграждаваме, а не изобщо това, което парите могат да ни предложат.

Парите не са вълшебна пръчица. Това е просто форма на енергия. Това е хартия, монети или електронен набор от числа. Те са много полезен източник. Те могат да бъдат разменени за стоки или услуги, но те никога не могат да ни направят щастливи или да ни позволят да се чувстваме сигурни и доволни от себе си.

Затова, не се колебайте! Намерете повод всеки ден да казвате на себе си: Чувствам се сигурен (свободен, силен), независимо колко пари имам. Ако не друго, то повтарянето,и съответно вярата в това съждение, ще ви направи много по-уверени. А пред сигурният в себе си човек преградите са малко и лесно преодолими…

Източник: easyfinance.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Силата на парите: ето как да сте щастливи и свободни с малко пари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *