ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как действат магнитите?

Принципа на действие на магнитите е далеч по-различен от този на болкоуспокояващите лекарства, които блокират болката като подават сигнал на мозъка. Когато има нараняване и болка някъде по тялото нервните окончания изпращат сигнал на мозъка за това и съответно мозъка реагира като ни създава неприятното усещане на болка. Болкоуспокоителните са направени, така че да блокират този сигнал и по този начин да излъжат мозъка. Различните видове болкоуспокоителни действат по-различен начин. Едни действат на определени места, други забавят производството на химикалите, които се освобождават от невроните, а трети действат директно на нервните окончания. Това са сравнително прости процеси и са необходими около 20 – 30 минути след приемането на лекарството да се почувства успокоение.  Нараняването или увреждането все още съществува, но не се усеща болка.

Магнитите не блокират сигнала за болка те третират причинителя на болката. Поставянето на магнита точно на проблемното място засилва кръвоснабдяването и кръвообращението като цяло. Повишеното кръвоснабдяване допринася за снабдяването с абсолютно естествените за организма болкоуспокояващи вещества като ендорфина. Докато повишеното ниво на ендорфин помага за успокоение на болката , то хранителните вещества усвоени от храносмилането и кислородът в кръвта започват да лекуват болното място, като създават нови клетки и лекуват възпалението.  Това очевидно е сложен процес от няколко етапа и изисква време. Този процес може да отнеме дни или седмици в зависимост от конкретния организъм, като ефекта разбира се е много по-дълготраен. Ако вземете лекарство за болка, неговото действие ще отшуми след около 4 до 6 часа и в този случай се налага повторно приемане. В повечето случай пациентите сами увеличават дозите и честотата на приемите, защото организма се адаптира противодейства на променения химичен баланс. При магнитите обаче един път болката отшуми ли тя няма да се върне със седмици дори и да не носите магнитите. Връщането на болката може лесно да се предотврати като носите редовно вашия магнитен продукт.

Последните изследвания върху действието на магнитотерапията сочат, че при постоянно носене на магнитния продукт, тя помага при 90% от пациентите. Всяко махане на магнитите забавя или спира процеса на действието им върху организма, затова специалистите препоръчват непрекъснато носене на магнитните продукти, които сте избрали за свето заболяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Как действат магнитите?

  1. Pingback: Има ли някакви странични ефекти от магнитотерапия? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *