ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Любопитно! История на магнитите

Магнитите се използват от хиляди години. За първи път са открити преди около 3000 години в Азия. Това което са открили тогава е идентифицирано като първата магнитна субстанция. Овчар на име Магнус, забелязал докато се разхожда по планината с метални сандали, че краката му се задържали към каменната планина, по която ходи. Камъкът всъщност бил магнит от абсолютно естествен материал и това съответно са и първите документирани данни за него. Нарекли са този материал на името на откривателя му, а именно Магнус.

Първия магнит използван за лечение е документиран в Китай, като допълнение към тяхната алтернативна медицина. Аристотел и Платон също говорят за употребата на магнити в техните работи. През 1500 година Швейцарски лекар открил терапевтичното действие на магнитите и започнал да го документира, а през 1600 година Др. Уилиам Гилбърт, Английски доктор направил научна разработка върху магнитните свойства и електромагнитното поле.

В Англия през 1700 година учен на име Майкъл Фарадай прави открития в областта на Био магнитите и по-късно е наречен  бащата на Биомагнитите. Той пише че всяка материя е или привлечена или отблъсквана от магнитните сили. Неговата работа все още е в основата на днешните разбирания за магнитотерапия.  Др. Месмър, който е познат като бащата на хипнозата също е един от привържениците на магнитотерапията във вида, в който я познаваме днес.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Любопитно! История на магнитите

  1. Pingback: Каква е историята на магнитoтерапията? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *