Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Заложете на естествените материи, за да избегнете алергиите

Здравейте, могат ли дрехите да предизвикат алергия?

Евгения Костова – София

Без съмнение пролетта е сезонът на алергиите. Това е и сезонът, 6 който хвърляме палтата и дебе­лите дрехи и се втурваме по магазините за голямото пазаруване. Възможно ли е обаче някои от любимите ни дрешки да са причина за сърбежите, подсмърчане- то и кихавицата? Оказва се, че да.

  • МЕТАЛНИТЕ ЗАКОП­ЧАЛКИ: усещали ли сте сърбеж, зачервяване, об­риви от никелираните ви обеци, които така обича­те, или от закопчалките на любимите ви дънки? Именно те може да са при­чина за алергията. Като много други кожни алер­гии, и тази се развива с години. Напълно нормално е миналата пролет да не сте се оплаквали от сър­беж и зачервяване. През тази обаче дори и при най-малкия допир кожата ви реагира. За съжаление този метал може да се на­мери и в закопчалките на сутиена, на почти всички бижута (без скъпоценните метали), копчетата и ци­повете. Добрата новина е, че в повечето случаи зачервеното място мина­ва още след няколко намаз­вания с крем, съдържащ хидрокортизон. Важно е да избягвате да носите бижута, изработени от никел. Избирайте дрехите си така, че копчетата или катарамите им да са облечени с плат.
  • ТЕСНИТЕ ДРЕХИ: колкото по-топло става, толкова по-къси и тесни са дрехите. Дънки, поли и блузки… За съжаление, изследвания сочат, че пре­калено тесните дрехи се отразяват неблагоприят­но на кожата. С покачва­нето на температурите епидермисът не може да диша свободно и се запар­ва. Така често се получава зачервяване, кожата се изпотява и алергията е налице. За да се предпази­те от подобен проблем, хидратирайте кожата си редовно с натурална козметика. Купувайте си дрехи от естествени материи като памук и коп­рина. Алергична реакция може да се предизвика и от дрехи, които са били боядисани неправилно. Затова заложете само на качествените марки. Все пак въпреки модата избяг­вайте прекалено тесни­те панталони. Те могат сериозно да навредят на здравето ви.
  • ОГРОМНИТЕ ЧАНТИ: отдавна малките чантич­ки излязоха от мода. Чес­то ще видите момичета с огромни торби, преметна­ти през рамо, или бизнес дами с тежки лаптопи. Тежките чанти могат да предизвикат зачервяване и разраняване на кожата на рамото ви. Дерматоло­зите споделят, че при тях идват пациентки със сери­озни проблеми по кожата в резултат от разраняване от. тежки чанти. Звучи невероятно, но е факт. Използвайте пудра и ов­лажняващ крем, за да на­малите червенините и да се справите с алергията по кожата. Внимавайте какво слагате в чантата си. Сменяйте често ръка­та, с която я носите.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 4 до “Заложете на естествените материи, за да избегнете алергиите

  1. Pingback: Преминете в стил „дънки с висока талия”!

  2. Pingback: Още хитри съвети за понижаване на разходите | ПО-КРАСИВИ

  3. Pingback: Покажете собствен стил | ПО-КРАСИВИ

  4. Pingback: Шок! Ето колко опасни са евтините обици! | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *