ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Необичайните свойства на пръстите: проста техника за самопомощ

С помощта на един не толкова сложен и времеотнемащ масаж на пръстите ще успеете да си помогнете сами – от настинка до болки в коленете

пръстите
Масаж на пръстите облекчава състояния от настинки до болки в коленете

Много сте уморени, имате ужасно главоболие или се чувствате изтощени от тежък предменструален синдром? Искате ли да се отпуснете и поне малко да се престанете да чувствате болка? Погледнете дланта си. На нея има точки, с които можете да контролирате тялото!

На дланите ни има няколко биологично активни точки, с натиск върху които можете да подобрите състоянието на тялото. Такива точки има и по стъпалата и ушите, но днес ще се съсредоточим върху точките по дланите на ръцете.

Биоактивни точки на ръцете

1. Палецът е отговорен за нашите емоции, а също така е тясно свързан със стомаха и далака.

Ако сте в състояние на стрес или депресия, ако сте измъчвани от главоболие и през повечето време имате чувство на безпокойство, масажирайте палеца си, но така, че да не възникват болезнени усещания.

Масажът може да се прави за 3-5 минути или повече. Всичко зависи от текущото ви състояние.

2. Показалецът е отговорен за чувството на смущение и страх.

И ако говорим за връзката с вътрешните органи, тогава този пръст е тясно свързан с бъбреците. Масажирайки показалеца си, вие ще бъдете в състояние да намалите мускулната болка, да се отървете от усещането за дискомфорт в тялото и ще усилите енергията.

3. Средният пръст е отговорен за такива емоции като раздразнение и гняв

Между този пръст и черния дроб има тясна връзка. Масажът ще подобри работата на черния дроб, ще подобри и кръвообращението. С кратък масаж на средния пръст ще се отървете и от безпокойството.

4. Безименният пръст е отговорен за негативните емоции и храносмилателните разстройства.

Ако се чувствате като изцеден лимон, спешно масажирайте безименния пръст. Такъв масаж не само ще ви развесели, но и ще подобри храносмилателната и дихателната система.

5. Кутрето или малкия пръст е отговорен за усещането за нервност и несигурност

Ако нещо ви дразни или сте загубили вяра в себе си, отделете няколко минути, за да масажирате малкия си пръст и всичко ще си дойде на мястото!

6. Длан: гадене, напрежение в тялото.

Притиснете пръстите на едната ръка към дланта на другата ръка. Направете три бавни вдишвания. Можете също да направите въртеливи движения с трите пръста върху дланта.

Дланите са отговорни за работата на повечето вътрешни органи. Освен това масажът на дланите ще ви помогне да се справите със замаяността и стомашно-чревните проблеми.

7. Ръце: кръвообращение, концентрация

За да се успокоите и да се концентрирате върху нещо важно, притиснете дланите си една към друга и леко натиснете. Подобно упражнение не само ще помогне да се наредят мислите и чувствата, но и ще подобри кръвообращението, а доброто кръвообращение, както знаете, е един от признаците на доброто здраве на целия организъм.

8. Масаж при настинка

При хрема трябва да намерите болезнено петно ​​на палеца на лявата ръка – средата на горната фаланга, и да прикрепете към нея зърно елда или зелен грах. Периодично притискайте зърното елда или грах. С помощта на тази манипулация хремата ще премине бързо. Този метод може да се ползва и като профилактика в сезона на настинки и вирусни заболявания.

9. Масаж при заболявания на коляното

При проблеми с коленете, особено при хора в напреднала възраст, трябва да масажирате ставите на средния и безименния пръст. Тези стави на пръстите са точките на коленете. Ставата на безимения пръст съответства на дясното коляно, а ставата на средния пръст – на лявото коляно.

10. Акупресура на ръцете при умора

При интензивен психически стрес или силна умора, акупресурата на ръцете ще помогне за облекчаване на състоянието и за релакс. Можете да правите масаж както докато сте на работа, така и по пътя към дома и докато сте вкъщи, особено след като това не отнема много време, но възстановява силата.

Трябва да масажирате малкия пръст на лявата ръка с показалеца и палеца на дясната. Необходимо е да започнете от фалангата с нокътя и да натиснете, да се придвижите до основата на пръста, минавайки през цялата му дължина. Масажирайте палците си последователно. Трябва да започнете с фалангата, на която е нокътя и да преминете към основата на пръста.

Подобни методи могат да се използват за подобряване функционирането на различни органи, трябва само да намерите точката на съответствие.

Такива прости действия ще ви помогнат да избегнете неприятни и дори болезнени усещания без хапчета и лекарства, които почти винаги имат странични ефекти. Понякога най-обикновените неща могат да доведат до невероятните резултати.

Знаейки за тези точки, можете да си помогнете сами по всяко време!

Източник: medicalnewstoday.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *