Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тишината лекува и дава спокойствие

Тишината живее вътре в нас – тя е нашето спо­койствие и хармония.Пак да попитаме: толкова ли ни е нужна тя? Ве­роятно да! Невинаги, дори не често. Но понякога е необходима, за да не се отучим да размишляваме. И много рядко, за да можем просто да си починем.

Но къде да открием тази тишина? Или трябва да се борим за ней?

Борбата за тишина има многовековна история. В древния Рим преди почти две хиляди години Юлий Цезар забранил нощната езда с дрънчащите колес­ници. А кралицата на Англия Елизабет Трета преди Четири столетия не разрешавала на мъжете да бият жените си след 10 вечерта, за да не безпокоят тех­ните викове съседите им. Представяте ли си каква загриженост и за кого!

Между другото, в законодателствата на всички държави съществуват членове или клаузи за запаз­ване на нощната тишина. Съответно се налагат и наказания. Всеки от нас ще си спомни как през лятото по морските курорти се осъществяваха неведнъж полицейски акции за предотвратяване на силните дискотечни шумове.

Дали са достатъчни тези средства, реално ли помагат те? И какво да предприемем, ако например на нас тишината ни е нужна в 6 часа следобед?

А и дали в нашия съвременен свят е останало тихо местенце, до което бихме могли да се доберем? Може би. Например до близката гора, около тихото езеро. И не само там.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Тишината лекува и дава спокойствие

  1. Pingback: Можете ли да се справите с неприятните съседи?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *