Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на множествена склероза с магнитотерапия

Не е известно медицинско лечение за множествена склероза (МС),но е разработен алтернативен обещаващ подход на базата на електромагнитни полета за лечение на епифизната жлеза.

Има доказателства, които сочат, че съществува връзка между множествената склероза и дисфункцията на епифизната жлеза:

• По време на пристъпи, пациентите с множествена склероза са с необичайно ниски нива през нощта на мелатонин, хормон произвеждан от епифизната жлеза.

• Мозъчно сканиране на пациенти с множествена склероза показват, че всички са с проблеми в епифизната жлеза.

• Пациентите с множествена склероза имат ниски нива на серотонин, невротрансмитер, който е предшественик на мелатонина, и се регулира от мелатонина.

• Симптомите на множествена склероза се съпоставят с тези на дефицита на сератонин: умора, главоболие, нарушения на съня, лошо контролиране на пикочния мехур, когнитивен дефицит, мигрена, и високи степени на депресия и самоубийство.

Епифизната жлеза е много чувствителна към електромагнитни полета, така че учените прилагат лечение с магнити, с което да стимулират работата на епифизната жлеза. Изследванията показват, че импулсните електромагнитни полета влияят много добре на хора с множествена склероза, като забавят значително развитието на болестта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *