Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се отървете от разширени вени: 20 практически препоръки

Разширени вени се причиняват поради различни комплексни и индивидуални причини. Но те възникват главно и заради проблеми с черния дроб

разширени вени
Лечението на разширени вени започва с профилактика

Също така, заседналият начин на живот, вдигането на тежести, наднорменото тегло, носенето на тесни обувки и дрехи и бременността допринасят за развитието на разширени вени. Хирургическата интервенция не е в състояние да реши проблема, защото причината често е комплексна. Откъде да започне борбата срещу разширените вени?

На първо място, трябва да следите диетата и да не консумирате храни, които влияят негативно на черния дроб. Необходима е също умерена физическа активност – ходене, плуване, аеробни упражнения за нормализиране на теглото. Важно е  да избягвате стресовите ситуации и правилно да организирате редуването на работа и сън.

Лекуваме разширени вени у дома: Откъде да започнем?

Ако степента на разширени вени не е тежка, можете да започнете процедури, които насърчават възстановяването на черния дроб. Но първоначално червата трябва да бъдат почистени, тъй като спазмите и запекът изострят хода на разширените вени. Има няколко начина за прочистване на червата. Може да използвате следната схема:

– Разтворете чаена лъжичка псилиум в чаша хладка вода и приемайте две седмици в сутрешните и вечерните часове.
– Пийте повече вода за нормализиране консистенцията на изпражненията.
– При наличие на автоимунни проблеми е необходимо да разредите чаена лъжичка червен (хлъзгав) бряст в чаша вода и да пиете през целия ден. Това ще намали количеството токсини, отделяни от черния дроб.

1. Възстановяване на черния дроб. Ето какво ще помогне:

– Прием на лецитин всекидневно и добавяне на тиквено масло към храната;
– Чай след всяко хранене (по избор) – от равнец, безсмъртниче, лайка, женско биле, корен от глухарче, артишок или млечен бодил.
– Включване в диетата на продукти, които ускоряват процеса на възстановяване на черния дроб (рукола, броколи, цвекло, джинджифил, куркума, шафран, билки, лимонова вода).
– Използването на естествени храносмилателни ензими – семена от копър, глог и джинджифил (ако има проблеми с панкреаса).

2. Не забравяйте да проверите стойностите на хемоглобина и феритина

3. Необходимо е да се провери и нивото на хомоцистеин.

4. Не забравяйте да пиете повече вода. Сутрин е препоръчително да изпиете чаша топла вода със супена лъжица мед, чаена лъжичка натурален оцет и щипка куркума, което ще помогне за разреждането на кръвта.

5. Приемът на витамин С – натриев аскорбат 500-1000 мг. (разделен на две дози на ден).

6. Използването на костен бульон (поне чаша на ден) или добавки с колаген

7. Ежедневен прием на масло от черен дроб на треска (две капки), ако няма проблем с жлъчката. Можете да го приемате с вода, към която сте добавили лимон или ябълков оцет. Или вторият вариант е омега-3 с витамини А и D. Но е по-добре да използвате балансирано масло от черен дроб на треска, което съдържа всички необходими витамини и киселини. Въз основа на предварителните изследвания, които сте направили, можете да приемате и допълнително витамин D.

8. Препоръчително е да използвате натурално масло гхи. Този продукт съдържа витамин К и помага за премахване на токсините от черния дроб.

9. Приемът на магнезий е необходим за по-добро усвояване на витамин D и отпускане на артериите. Друг вариант е магнезиев глицинат, цитрат, бисглицинат – 400 мг. всеки ден. Алтернатива е магнезиевото масло или ваните с магнезиева сол.

10. Ако не е възможно да се приготвят зелени смутита (от зеленолистни зеленчуци), в този случай можете да добавите към диетата хлорела или спирулина, само ако няма автоимунни заболявания и тялото не е отровено от тежки метали.

11. Поне веднъж в годината си позволете, макар и за седмица, спа процедури за разширени вени.

12. Взимайте чаена лъжичка от билката Готу Кола всяка сутрин, или приемайте добавки с нея.

13. Правете си редовно чай от билките, които са полезни при разширени вени: обикновена леска, японска акация, конски кестен, невен, черна боровинка или гинко билобa.

14. Също така, включете в диетата си храни като мазна риба (скумрия), червен пипер, боровинки, касис, смокини и грозде.

15. Приемайте 150 мг. Пикногенол дневно

16. Унищожете фибрина, който допринася за появата на разширени вени, като консумирате чесън, лук, джинджифил и ананас. Можете също да приемате Бромелайн като добавка.

17. Обогатете диетата си с диуретични продукти: целина, магданоз, копър, босилек и кафе в нормални, здравословни дози.

Обтривайте участъците с разширени вени с различни етерични масла или ябълков оцет

18. Третирайте участъците с паякообразни вени и проблемни вени два пъти на ден с етерично масло от кипарис, безсмъртниче, хвойна, пачули, лимон, мента или лимонова трева (пет капки са достатъчни).

19. Всяка сутрин в продължение на два до пет месеца третирайте областта от таза до пръстите на краката със сусамово масло или със зехтин (маслото може да бъде заменено с натурален ябълков оцет).

20. По-често вземайте слънчеви бани и се разхождайте на чист въздух.

В тежки случаи, когато се усеща сърбеж и болка, е необходимо да направите следното:

– Разредете една равна чаена лъжичка кайен или лют червен пипер на прах в голяма чаша хладка вода и пийте в продължение на от една до две седмици, но при условие, че нямате проблеми със стомашно-чревния тракт и не сте бременни – това ще облекчи болката.

– Смесете супена лъжица гел от алое вера с три капки етерично масло от лавандула – това ще помогне да се отървете от сърбежа.

– Вземете чай или добавка от бяла върба (не по време на бременност!) – за разреждане на кръвта.

Следният вариант на лечение е подходящ за бременни жени:

– Клизми с кафе.
– Точки 13 и 14 от горния списък с 20 препоръки при разширени вени.
– Прием на глухарче и артишок.

Трябва да се придържате към горния протокол в рамките на поне шест месеца, но можете да получите положителен резултат и след месец. Освен това, следвайки всички препоръки, след три месеца кожата ще стане осезаемо по-млада и стегната!

Източник: www.healthline.com

За красиви крака без разширени вени!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *