ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Храна вместо таблетки: Кои са противовъзпалителните продукти?

При болка, температура, зачервяване, отичане организмът активизира защитните си сили, за да се пребори с инфекцията

тиквени семки Преди да глътнете поредното хапче обаче, разгледайте алтернативите на природата. Предлагаме ви 10 от най-ефективните продукти, които помагат при хронични възпаления.

АНАНАС

Съдържа уникалния фермент бромелайн, който влияе върху миграцията и активността на белите кръвни телца, които участват в борбата с инфекцията. Бромелайнът помага при остри и хронични възпаления – като остеоартрит (възпаление на хрущялната тъкан на ставите), ускорява зарастването на травми, подобрява храносмилането и способства за отслабване.

ВОДОРАСЛИ

В тях присъства фукоидан – въглехидрат с противовъзпалителни, противоракови и антиоксидантни свойства. На фукоидан са богати такива видове водорасли като камбу, вакаме, араме. фибрите в тях предизвикват усещане за ситост и спомага за отслабване.

ЗЕЛЕН ЧАЙ

Флавоноидите в него са мощни природни противовъзпалителни съединения, които намаляват риска от сърдечни заболявания и рак. Съдържа и вит. С, както и много антиоксиданти, които се борят със свободните радикали (остатъци от молекули, които предизвикват реакция на окисляване на тъканите) и потушават възпалителния процес.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *