Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ЗЕПЛАН / ZEPLAN

Съдържа симвастатин, лактоза, бутил-хидроксианизол, аскорбинова киселина, лимонена киселина-монохидрат, микрокристална целулоза, прежелатинирано нишесте, магнезиев стеарат, опадрай 33G24737

Предназначение

ЗЕПЛАН е медикамент за регулиране на липидния обмен; принадлежи към групата на хидрокси-метил-глутарил коензим A (HMG-CoA) редуктазните инхибитори. Чрез приема му се намаляват стойностите на лошия холестерол и триглицеридите в кръвта и се повишава добрия холестерол.

Препоръчва се при пациенти в риск от инсулт и инфаркт; забавя усложненията, свързани с атеросклерозата; при подходяща диета и прием на други медикаменти поддържа кръвоносните съдове в активно състояние. Добър за профилактика срещу образуването на склеротични плаки в артериите.

Как се приема

Този продукт се приема по лекарско назначение. Дневната доза е индивидуална; приема се наведнъж вечер, без връзка с храненията.

Ако е пропуснат прием, терапията продължава на следващия ден с обичайната доза. не бива да се приема двойно количество с цел компенсиране. При предозиране е необходима медицинска консултация.

Възможни нежелани ефекти

ЗЕПЛАН е определян като продукт, който се приема добре и рядко дава сериозни странични ефекти. Възможни са първоначални смущения като болки в корема, гадене и повръщане, диария или запек. Съобщавано е и за случаи на чернодробни смущения и хепатит.

Други, по-рядко срещани смущения са главоболие и обща слабост. Има данни и за единични случаи с болки в мускулите, алергични реакции и влошени функции на черния дроб.

Описвани са и оплаквания от схващания на крайници, косопад, панкреатит, невропатия, анемия и др.

При прогресия на страничните ефекти или хипотеза за алергични реакции задължително и без отлагане се търси медицинска помощ.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЗЕПЛАН не се прилага при алергия към съставка на продукта.

Медикаментът е противопоказан при активно чернодробно заболяване, миопатия, порфирия. Не се използва при бременност или кърмене.

Продуктът няма приложение при лечението на деца.

Допуска се прием от жени във фертилна възраст само ако не планират бременност и не правят опити за зачеване.

Специален случай са пациентите с алкохолна зависимост или прекарали чернодробно заболяване – при тях е необходима индивидуална преценка за безопасно прилагане на ЗЕПЛАН.

Взаимодействие с други медикаменти

При съчетаването на ЗЕПЛАН с други медикаменти могат да се наложат корекции в режима на прием и дневните дози. Предупреждението засяга продукти като антибиотици, противогъбични, антикоагуланти, протеазни инхибитори, антидепресанти, никотинова киселина.

По време на лечението с този медикамент се избягва прием на сок от грейпфрут и алкохол.

_

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за 28 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *