Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

На какво се дължи постоянната болка в гърдите

Здравейте, имам поставена диагноза остър перикардит в резултат на остра вирусна инфекция, имам и хроничен бронхит. Постъпих в болница, а след 5 дни ме изписаха. Направих и два контролни прегледа, за­щото болката си продължаваше – сякаш имам огромна тежест в сърцето и се задържа доста време. Направиха ми само ЕКГ и казаха, че не било от сърце­то, а е от мускул. Ехокардиографията показа фиброзно уплътнен перикард без излив. Отидох и на частен преглед. Там лекарят ми каза, че имам вода, около 25 мл. Нормално ли е така да ме боли постоянно? От какво може да се получи втори излив? Вече мина един месец, а състоянието ми не се подобрява.

Христо Колев – Сливен

Ако имате сраствания след прекарания перикардит, е нормал­но да има и болки. Очаква се с вре­мето да намалеят. Перикардитът е възпаление на перикарда (сърдеч­ната торбичка). Често това води до събиране на течност, наречено перикарден излив.

Причините могат да бъдат най-различни:

  • Вируси – най-честата при­чина за перикардит сред млади, иначе здрави хора. В тези случаи перикардитът се предшества от други прояви на вирусната инфекция (настинка, грипоподобни симптоми).
  • Бактерии (включително и туберкулозната бактерия) или гъбички (по-редки причинители на перикардит).
  • Инфаркт на миокарда – може да се появи няколко дни до сед­мици след остър инфаркт на миокарда, травма или сърдечна операция.
  • Клетки от тумори в различ­ни части на тялото (най-често бял дроб и гърда) могат да метас- тазират в перикарда, предизвик­вайки дразнене и възпаление.
  • Облъчване с цел лечение на тумори.
  • Заболявания на съедини­телната тъкан – ревматоиден артрит, системен лупус ерите- матодес.
  • Бъбречна недостатъчност – поради натрупването на опре­делени токсини в тялото.
  • Някои лекарства, предупреждават специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *