ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Незабавен псевдо-ефект, или защо пластирите против бръчки са безполезни

Как наистина работи кожата ни? Като научите това, ще разберете защо действието на пластирите против бръчки няма дългосрочен ефект

пластирите против бръчки
Пластирите против бръчки – модерни, но ненужни

Всъщност, този козметичен продукт е просто безполезен, или действието му се ограничава само в няколко часа.

Кожата около очите е нежна и уязвима. Затова именно тук се появяват първите преждевременни бръчки. В опит да предотвратят този процес, жените и момичетата започнаха масово да използват козметичен продукт, който според тях би предпазил кожата около очите от стареене. Името на този продукт е различно, според производителя, но най-общо – това са пластирите против бръчки.

Но наистина ли са толкова ефективни? Ето как работят пластирите против бръчки

Преди всичко е добре да си дадете сметка, че пластирите, които се слагат в зоната на очите не са панацея.

Визуалният ефект, след като премахнете пластирите/маската, кожата ви изглежда малко по-опъната и овлажнена.

И къде изобщо е дълготрайния ефект, който е деклариран върху повечето опаковки на пачовете, които се слагат в зоната около очите?

Водата непрекъснато се издига от дълбините на кожата до горния слой (епидермиса) и се изпарява от повърхността. Можете, разбира се, да забавите процеса на нейното изпаряване. За да направите това, просто трябва да покриете кожата с газонепроницаемо вещество (каквито са лепенките).

Естествено, количеството вода в роговия слой ще се увеличи много бързо. Когато филмът е напълно непроницаем (като почти всички филми за маски и лепенки), водата започва да се натрупва в роговия слой. Последицата от това е подуването и разрушаването на бариерните структури.

Добър пример са ръцете на зъболекарите и лекарите, които обикновено работят с ръкавици. Кожата на ръцете на тези хора е доста суха именно поради процеса на „изпаряване“ на водата под ръкавиците.

Производителите на пластири са доста добре запознати с „моменталния псевдо-ефект“ от използването на този козметичен продукт, но хем го използват, хем го премълчават. Почти всеки „бюти блогър“ счита, че е наложително да публикува своя снимка, на която позира с пачове под очите, след тежък ден и т.н. Долната линия е, че не всички разбират как действително работи кожата ни. И защо трябва да се използва този продукт.

Моментното действие на пачовете може да се използва преди важно събитие, за бързо възстановяване, но не и постоянно. Задължително е след като пачовете се отстранят, да се ползва богат, овлажняващ околоочен крем.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *