Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Помага ли картофеният сок за профилактика на рака?

Някои лечители смятат картофеният сок за по-ефективен от много съвременни лекарства

картофеният сок
Картофеният сок – лесно е да го направите, препоръчително е да го ползвате

Според апологетите на този метод картофеният сок намалява вероятността от развитие на диабет, нормализира кръвното налягане и помага за предотвратяване на много други сериозни заболявания, включително рак.

Нашите предци са разбрали ползите от суровите картофи почти от времето, когато са започнали да ги ползват за прехрана. Пиейки само 2 чаши картофен сок на ден, вие значително намалявате вероятността от развитието на рак и други хронични заболявания. Картофеният сок има следните предимства накратко:

– подобрява имунитета;
– помага на тялото да се очисти от токсини;
– лекува кожата;
– помага на организма да се съпротивлява на рака;
– полезен при гастрит и други храносмилателни проблеми;
– може да понижи кръвната захар;
– има благоприятен ефект върху черния дроб и бъбреците;
– помага при профилактиката на заболявания на сърдечно-съдовата система.

И малко по-подробно за ползите от картофения сок

Картофеният сок предлага богатство от хранителни вещества, включително витамин С, калий, различни витамини от група В, калций, желязо, фосфор, мед и сяра и много други фитонутриенти и органични съединения. Интересно е, че повечето хранителни вещества са в кората на картофа, така че е важно да не белите картофите, когато правите сок у дома.

Картофеният сок е в състояние да овлажнява кожата и да доставя антиоксиданти на повърхността на кожата, което може да помогне за намаляване появата на бръчки и старчески петна, като същевременно предпазва от възпаления и кожни инфекции.

Картофите са в състояние да решат облекчат и някои сериозни кожни проблеми като псориазис, екзема, розацея и акне. Благодарение на антисептичните си свойства картофите помагат да се отървете от патогенните бактерии, а високото съдържание на витамин С и нишесте може до известна степен да забави образуването на бръчки.

Всичко, което е необходимо да направите, е или да ползвате готов сок от картофи за обтриване на засегнатите участъци, или да нанесете върху кожата настърган пресен картоф.

Картофите също могат да ви помогнат в борбата срещу целулита: редовно разтривайте проблемните зони с един суров картоф, срязан наполовина.

Естествените захари, намиращи се в този сок, са добри доставчици на енергия. Освен това, картофеният сок има високо ниво на тиамин, което може да подобри способността на организма да разгражда въглехидратите до използваема енергия.

Ниацинът също се намира в големи количества в картофения сок. Този витамин може да стимулира циркулацията на кръвта, което ще подобри оксигенацията в различни части на тялото, заедно с доставянето на необходимите хранителни вещества за възстановяване и нормална функция.

Редовната консумация на картофения сок може да помогне за подобряване нивата на важни полови и хормони на стреса.

Как да си направим сок от картофи у дома?

1. Измийте картофите и почистете добре кората, но без да ги белите.

2. Настържете картофите.

3. Сложете полученото в чиста тънка кърпа и изцедете сока от нея. Или можете да използвате сокоизстисквачка.

4. Може да разредите получения сок с малко вода.

5. Могат да се добавят и подправки, като джинджифил или куркума, за да се повиши ползата от сока.

Пийте изключително прясно изцеден картофен сок, защото приготвеният за в бъдеще скоро ще загуби повечето си полезни свойства.

Не е необходимо да го пиете в чистата му форма, той върви добре със сокове от други зеленчуци и плодове. Най-често използваните комбинации: с ябълков или лимонов сок. Добре е да добавите чаена лъжичка мед в картофения сок.

Източник: www.healthline.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *