ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как по-лесно се изхвърлят храчки

Имам много голям проблем- не е просто кашлицата, а изкашлянето. Какви средства могат да ми помогнат, за да не ме измъчват така тези храчки!

Васил Василев, Габрово

Преди всичко не забравяйте, че кашлицата е само признак на болестта. И ние сме длъжни на първо мяс­то да се борим с инфекциите или с другите причини, които я предизвикват. Затова всички препарати против кашлица най-добре действат в състава на комплексното лечение.

За по-лесно изхвърляне на храчките сега се препо­ръчват съвременните муколитични препарати. Тяхно­то основно предназначение е да разреждат секрети­те. Освен традиционния сироп и таблетки сега вече в аптеките има и други лекарства във вид на специален разтвор за инхалации. Той оказва най-голям ефект при хронична кашлица с трудно отделяне на храчки. Но този разтвор се приема с помощта на специален инхалатор. Само специалист може да ви предпише муколитици. Защото към тях има противопоказания. Независимо че тези средства не са опасни, те са необходими само в определени ситуации, например при бронхит и пневмония. На повечето хора с остри респираторни вирусни инфекции те не са нужни.

При трудно изкашляне можете да използвате и растителни препарати. Много хора усещат подо­брение след приемане на сок от черна ряпа с мед. А също и препарати от сладник и лечебна ружа, както и настойка от корени на бял оман, анасонови плодчета, мащерка.

Накрая сме длъжни да подчертаем, че в клинич­ните изпитания много растителни сиропи против кашлица не доказаха своята ефикасност. И могат само допълнително да натоварят организма. Особено нежелателно е да приемате билкови лекарства, ако сте склонни към алергични реакции, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *