Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-големите грешки при отслабването

Моля да ми отговорите къде сгреших и какво да предприема сега? Винаги съм знаела, че за да отслабне човек, трябва да се занимава със спорт. Аз работя на ненормиран работен ден. Поня­кога приключвам работа в 8 часа вечерта, друг път в 9. Докато се добера до фитнеса, вече е станало почти 10. И все пак в един прекрасен момент реших, че ще го направя. Записах се. Всяка вечер след работа се занимавам поне два часа и се прибирам вкъщи някъде към полунощ. На другия ден пак в 8 ставам и пак на  работа. Така продължи три седмици. Накрая се качих на кантара и едва не припаднах. Плюс два килограма! И то при условие, че се скъсах от умора на тези уреди. И на всичкото отгоре, не хапвах нищо след 7 вечерта.

Светла  Иванова, София

НЕПРАВИЛНОТО ХРАНЕНЕ СА ПРИЧИНИ ЗА НАПЪЛНЯВАНЕ

Във вашия случай можем да посочим веднага три грешки.

  • Първо: спели сте само по 6 часа, а за жените това е малко. Нужни са поне 7, а най- добре 8 часа сън. Така не само възстановяваме силите си, но и отслабваме насън. По време на нощната почивка, когато спим, в нашия организъм се изработва хормонът лептин. Той потиска апетита и помага за стопяване на излишните килограми. Ако си недоспиваме, организмът изпитва дефицит от този хормон. И действа противоположно: кара ни да се измъчваме от глад, в резул­тат на което ядем повече. За­ради това качваме наднормени килограми. Във вашия случаи сте наддали само 2 кг, защо­то много сте спортували, иначе биха могли да станат и повече. Но дори и на оскъдна диета, пак ще отслабнете много трудно, ако ви липсва достатъчно сън.
  • Второ, лягате си много късно. Много от нас гледат телевизия до два часа през нощта, седят пред компютъра или четат книжки. Т.е. стоим под изкуствено осветление, френски учени изясниха наскоро, че това също пречи на отслабването. Изкуственото осветление създава илюзията за продъл­жаване на деня. А през това време от денонощието ние сме програмирани да ядем. В резултат на това в организма се изработват ферменти и хормони, които не би тряб­вало да се изработват през нощта. Това променя обмяната на веществата – и през деня ни привлича към по-калорична храна.
  • И третата грешка при вас е, че сте се отказали да се храните след седем. Много хора си мислят, че това е прекрасен начин да се избави­те от излишните килограми. Това е огромна грешка. Пре­късването от 12 часа между два приема на храна се възпри­ема като опасност от организма. И той прави всичко възможно, за да я неутрализира. Обмяната на веществата се забавя, а тялото се настрой­ва за натрупване на енергия. Когато сутринта изядете традиционния сандвич, организмът веднага изпраща всички калории в мастното депо. И изведнъж пак се налага да гладувате – нужни са запаси. А резултатите са плачевни. Дори при голямо физическо натоварване няма да отслабнете. А ако тази гимнастика е недостатъчна, веднага за­почвате да пълнеете.

Затова основният съвет към вас е – откажете се от този „жесток“ начин на живот. Вечеряйте например 4 часа преди сън.

Лягайте си да спите най-късно в полунощ. Направете така, че да тренирате по дру­го време на деня. Например в обедната почивка или сутрин преди работа. Така ще израз­ходвате излишните дневни калории и ще се заредите с бодрост за целия ден. А и няма да нарушите биоритмите на организма, препоръчват специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *