Няколко рецепти за лечение на сърце

Цвеклово-морковен сок. 10 части морковен сок се смесват с 3 части сок от цвекло. Изпивайте на ден не по-малко то 600 мл, още по-добре е 1 л.

Салати от цвекло и моркови. 2 части моркови и 1 част цвекло се изчистват и се нарязват на тънко или настъргват на ренде. Поставете ги в 700-грамов буркан и добавете 2,5 с.л. олио. Тази порция стига за 2 дни. Най-добре зеленчуците да са пресни, въпреки че може и варени. Ако стомахът ви не я приема много добре, започнете с малко количество и постепенно увеличавайте.

Фаршировано цвекло. Ястието е полезно и при бъбречни заболявания. За 1 порция са необходими 150 г цвекло, 75 г ябълки, 25 г стафиди, 15 г ориз и краве масло, 5 г захар, 50 г сметана, четвърт яйце и канела на крайчеца на ножа. Сварете цвеклото, изчистете го и с лъжичка издълбайте от сърцевината като придадете формата на чашка. Сварете ориза, смесете го със стафиди, със ситно нарязаните ябълки, със захарта, канелата и разтопеното масло. Напълнете с плънката цвеклото, полейте с половината сметана и запечете. Преди да поднесете, полейте с останалата сметана.

Палачинки с моркови. Ястието е полезно и за бъбречни заболявания. За 1 порция са необходими: 50 г моркови, по 30 г стафиди и зарзали, 50 г брашно, 100 г мляко, половин яйце, 10 г захар, 20 г масло и 30 г сметана. От яйцата, брашното, захарта и млякото изпечете тънки палачинки. Нарежете ситно морковите и ги задушете. Смесете със ситно нарязаните зарзали и стафиди и увийте с палачинките сместа. След това леко изпържете с масло. Преди да поднесете, залейте със сметана.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *